Svibanj u Kinu Valli

 

Revija srpskog filma o Rock glazbi traje od 28. travnja do 4. svibnja, a program se realizira u suradnji sa Srpskim kulturnim centrom u Istri i Filmskom centru Srbije.  

Povodom Dana grada Pule održat će se višednevni informativni program „Volontiraj u Kinu Valli i na Pulskom filmskom festivalu“, a prijave za sudjelovanje zaprimaju se na info@kinovalli.net. Za vrijeme trajanja programa, do 5. svibnja, za osobe u dobi od 15 do 30 godina, cijena ulaznice za sve projekcije iznosit će 15 kn.

Posebne projekcije povodom Tjedna mladih su glazbeni dokumentarni film Viktorija, 15, Prava cijena online poslova i Influencerica.  

Dan Europe, 9. svibnja, obilježit će se dramom Donbass, antiratnom crnohumornom dramom o mjestu u kojemu se politički sustav utkao u apsurdnu svakodnevicu. Prikupljeni ulaz od ulaznica bit će preusmjeren Crvenom križu Pula za pomoć izbjeglim osobama iz Ukrajine.  

Festival poljskog filma održat će se s tri projekcije od 22. do 24. svibnja: Povratak u te dane, Roditelji i Noćni vlak.  

Bogat program očekuje i najmlađe: Zečja akademija: Nemoguća misijaja, priča o podmuklom zecu koji želi uništiti Uskrs, Loši momci o šašavoj ekipi koja želi postati i Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda. Svi su filmovi animirane avanture sinkronizirani na hrvatski jezik.  

Dvije opere, Turandot (G. Puccini) i Lucia di Lammermoor (G. Donizetti), na rasporedu su 7. i 21. svibnja.  

Downton Abbey: Novo doba novi nastavak kultne franšize započinje s prikazivanjem 29. travnja. U prvom tjednu prikazat će se i Nepodnošljiva težina golemog talenta, komedija o Nicolasu Cage koji očajnički želi ulogu u Tarantinovom filmu. Od 5. do 11. svibnja na veliko platno pristiže dugo očekivani Doktor Strange u Multiverzumu ludila, a dozu humora unijet će film Bez signala, o paru koji se upušta u digitalni detoks.  

Prema knjizi Stephena Kinga, ekranizirana je Potpaljivačica, priča o djevojčici s pirokinetičkim moćima. U akcijskom trileru Sjećanja ubojice Liam Neeson, plaćeni ubojica, preispituje vlastite moralne granice. U Valli stiže i film koji je na Sundanceu osvojio nagrade za najbolji film, režiju i nagradu publike Košnica te Snaga istine, Razgovor i Operacija Mincemeat
    

»» kinovalli.net/kalendar

»» kinovalli.net/svi-programi

Blagajna se otvara sat vremena prije prve projekcije.
Sjedala su numerirana.
Online prodaja ulaznica na portalu kinovalli.net

 

Prikaži