ISTRA INFO COVID-19 X  

Festival kvarnerskog škampa

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba za vas će pripremati lokalni ugostitelji, a na meniju će se naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, ali i razne salate od sipe i ostale delicije.

Od prvog izdanja Festival kvarnerskog škampa naglašava važnost izvrsnosti lokalnih namirnica, a uz kvarnerske škampe moći će se kušati vina nagrađenih vinara: Vina Baćac, Vina Juričić, Vina Romeo, Vina Fuhtar, Vinogradi San Martino i Vina Matiška.

Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica donosi i glazbenu - nastupit će Natali Dizdar te Zvonimir Šestak Standards Quartet kojeg čine afirmirani i nagrađivani umjetnici: Mario Bočić - tenor saxofon, Hrvoje Galler - klavir, Borko Rupena - bubnjevi, Zvonimir Šestak – kontrabas. Zvonimir Šestak Groove Assembly osvojio je i nagradu Porin za album In The Pocket kao najbolji jazz album 2022. godine.

Natali Dizdar u pratnji glazbenika i dugogodišnjih suradnika po prvi puta nastupa u Rapcu. Iznimnim talentom, a sada već i velikim iskustvom sjajna glazbenica predstaviti će se publici na Festivalu kvarnerskog škampa.

Cijeli je događaj sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.Prikaži