Tolerancija

Etnografski muzej Istre ugostio je, povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se u ovogodišnjem izdanju obilježava temom Moć muzeja (The power of museums) međunarodnu putujuću izložbu plakata Tolerancija.

Izložba je autorski projekt koji odgovara na rastuće podjele u svijetu uvjetovane društvenim nepravdama, nejednakostima i rasizmom. Autor i voditelj projekta je dizajner Mirko Ilić, a radove predstavljene kroz izložbu potpisuju dizajneri i umjetnici iz cijelog svijeta. Ono što svi plakati imaju zajedničko je da ilustriraju riječ tolerancija na jeziku autora. Izložba konstantno raste. Od ukupno dvjestotinjak radova, odabrano je njih šezdeset i osam.

Vizualno moćni i upečatljivi, tehnički, konceptualno i sadržajno različiti, osim što odgovaraju na različite oblike nasilja, mržnje, društvene nepravde i nejednakosti, pokušavaju dočarati dublji smisao pojma, kompleksnost, različita lica i naličja tolerancije.

Kustos pazinskog izdanja izložbe je Mario Buletić, viši kustos Etnografskog muzeja Istre, a grafički dizajn i postav izložbe potpisuje Matko Plovanić. 

 

 

O eventu:

Putujuća izložba plakata

Lokacija:

  • Kaštel / Pazin

Datumi:

  • 20.05. - 13.06.22

Kontakt:

Stranica:

Prikaži