Barbara Munjas

BARBARA MUNJAS je glazbenica prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni od svojih srednjoškolskih dana kad je nakon last minute ulaska na Doru 2007. godine postala članicom legendarnih Gustafa, gdje se zadržala do kraja 2012. godine. S Gustafima je svirala na mnogim festivalima, odradila tristotinjak koncerata, s bendom svirala kao predgrupa Manu Chaou, radila na dva albuma, putovala svijetom i stjecala iskustvo stage-a da bi početkom 2013. osnovala svoj bend “Barbari” u kojem kreće sa svojim autorskim izričajem, pišući vlastitu glazbu i tekst. S Barbarima izdaje dva albuma “Monfiorenzo underground” i Santa Barbara” od kojih oba nailaze na super prijem kod publike i kritike. 2015. osvajaju nagradu Karlovačko RockOff za najbolju izvedbu.

2018. novim singlom u sklopu Calligraphy projekta Barbara pod svojim imenom kreće u novu avanturu. Pjesmom “Men” najavljuje drugačiji zvuk i estetiku od one u Barbarima, pomalo razvijajući sve što predstavlja albumom “Right place & right time”. U međuvremenu izbacuje singlove, a jedan od tih singlova, točnije “Gone Back” u kojem govori o susretu sa anksioznošću i depresijom, osvaja titulu “pjesma godine” na glazbenom portalu muzika.hr te AMVA nagradu za najbolji indie video, a radila je i glazbu za dvije kazališne predstave.

Debi albumom “Right place & right time” skreće pažnju brojnim izvrsnim kritikama u kojima se u onoj pisanoj za Soundguardian iz pera Tonija Matošina spominje kako je to “autoričino remek djelo”, dok Boris Abramović smatra kako smo “S “Right place & Right time” Barbare Munjas dobili još jednu izvanrednu članicu fantastične hrvatske girl power scene” te da ne vidi razlog da “Right place & right time” ove godine na “Rock&Offu” možda bude proglašen albumom godine.

VIŠE INFORMACIJA

O eventu:

Koncert 

Lokacija:

  • Kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 03.06.22

Vrijeme:

  • 21:00

Kontakt:

Stranica:

Prikaži