ISTRA INFO COVID-19 X  

Europsko prvenstvo mažoretkinja

Novigrad će prvi put biti domaćin Europskog prvenstva u mažoret sportu koje će se od 22. do 25. lipnja održati u gradskoj sportskoj dvorani. U atraktivnim izvedbama najboljih mažoretkinja Europe moći će uživati domaćini i gosti grada. U programu je i defile ulicama starogradske jezgre.

Oko 2000 nadarenih djevojaka iz desetak europskih zemalja izvest će tijekom natjecanja oko 600 koreografija, a svakog dana natjecanja bit će i do 140 izvedbi.

Mažoretkinje se natječu u četiri dobna razreda u kategorijama solo, duo/trio, mini i velike formacije te defile, a u svojim izvedbama koriste rekvizite kao što su štap, pom pom, betonflag, zastave, čak dva ili tri različita rekvizita te scensku kulisu u plesu. O njihovoj vještini, preciznosti i izuzetnosti sudit će licencirani suci IFMS-a iz svih nacionalnih saveza.

Defile međunarodnih mažoret timova koji sudjeluju u natjecanju održat će se u četvrtak 23. lipnja u večernjim satima po novigradskim ulicama, dok će se na trgu predstaviti i održati nastup.Lokacija:

  • Novigrad-Cittanova

Datumi:

  • 22.06. - 25.06.22

Kontakt:

  • Hrvatsko udruženje mažoret timova
Prikaži