22. Street Art Poreč

22. Street Art Poreč, i ove godine okuplja istarske umjetnike i izvođače koji će od 18. do 24. kolovoza 2022. donijeti dašak umjetnosti, i poput rijeke što neprestano teče, proteći kroz porečke ulice i trgove, na užitak svim šetačima i usputnim prolaznicima.

Oni su umjetnici - prolaznici, izvedbe će biti beskontaktne, u kretanju. Umjetnici će se isticati ili svojim kostimima, scenskim pokretom/nepokretom ili zvučnom kulisom, u ostalome se ponašaju kao prolaznici.

Festival je koncipiran dinamički, kao svakodnevni poklon iznenađenja gradu i ljudima, te će se, u skladu s time, nastupi izvođača objavljivati na dnevnoj bazi, bez određene lokacije.

Programski sadržaj prilagođen je trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, a festival je ujedno i podsjetnik da je kultura i dalje tu, trajna, nepokoriva i prilagodljiva. "Bez okupljanja, molim!"

Na nekoliko lokacija u porečkoj staroj gradskoj jezgri razni umjetnici i performeri svakodnevno će, u pokretu, nastupati ili izlagati svoje radove od 20 do 22 sata, stopljeni sa svakodnevnom gradskom vrevom. Programski sadržaj tog dana najavljivat će se u jutarnjim satima na dan izvedbe.

Građane, prolaznike i posjetitelje pozivamo da se angažiraju i pokušaju pronaći gdje se to nalaze naši umjetnici - prolaznici.

Prikaži