Umago Classica

Umago classica je festival koji duži niz godina tijekom ljetne sezone priređuje raznovrsnu paletu atraktivnih glazbenih projekata klasične i komorne glazbe u kojima sudjeluju istaknuti domaći i inozemni umjetnici. Koncerti se održavaju u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Umagu u periodu srpnja i kolovoza.

Simply Brass Quintet
Tomica Rukljić, truba
Rudolf Homen, truba
Nikola Zver, rog
Alan Bošnjak, trombon
Željko Kertez, tuba

Kvintet SIMPLY BRASS djeluje od 2005. godine i u tom je periodu održao niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske i inozemstva. Program ansambla vrlo je raznovrstan. Sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te preradbi za brass ansambl skladbi iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, tradicionalnih crnačkih duhovnih pjesama, jazz skladbi i popularnih melodija.
Kvintet surađuje s Koncertnom Direkcijom Zagreb, a od 2011. godine, ima i stalni ciklus koncerata u Maloj dvorani KD „Vatroslav Lisinski“. Uz kvintet nastupaju renomirani domaći i strani glazbenici (Allen Vizzutti, Jan Cober, James C. Lebens, Sebastian Gil Armas, Radovan Cavallin, Šimun Matišić, Mia Elezović, Matej Meštrović, Zagrebački kvartet Saksofona, Sudar Percussion).
U suradnji izdavačkom kućom Aquarius Records Kvintet je tijekom 2017. godine snimio i izdao nosač zvuka Brass Symposium sa skladbama izvorno pisanim za ansambl za koji je bio i nominiran za diskografsku nagradu Porin.

Prikaži