Okusi Vrsara

Gastronomska tura je osmišljena s namjerom da se potakne umrežavanja lokalnih proizvođača, ostvari dodatna promocija autohtonih proizvoda te pruži posjetiteljima mogućnost upoznavanja Vrsara i Istre kroz gastronomsku baštinu.

Posjetitelji i sudionici food ture imati će priliku kušati lokalne delicije poput suhomesnatih proizvoda od nagrađivanih istarskih proizvođača, spoznati svojstva ekološki proizvedenog maslinovog ulja, probati „Casanovine bokuniće“ spremljene prema zapisima koje je sam Casanova zabilježio u memoarima tijekom svojih boravaka u Vrsaru, te se osvježiti istarskim koktelom ili bezalkoholnim sokom domaće proizvodnje.

Četiri degustacijska punkta ture uključuju: mesnicu i gourmet shop Kalčić, Rosinjola Olive Oil tasting bar, Casanovino utičište, Trabacp wine bar. Ovo će iskustvo dodatno upotpuniti pratnja lokalnog vodiča, zaljubljenika u istarsku gastronomiju, koji će posjetitelje upoznati s poviješću mjesta kroz kulinarsku tradiciju.

Tura „Okusi Vrsara“ održavati će se srijedom ujutro na engleskom jeziku, za maksimalan broj od 15 sudionika u okvirnom trajanju od dva sata. Rezervacija je obavezna, a cijena ture s uključenim vođenjem i četiri degustacije je 225 kuna po osobi. Rezervacije se vrše telefonom ili mailom agenciji Locus Adventures +385 95 502 8659, +385 52 441 746, info@locusadventures.eu.

Termini tura: 20.07., 03.08., 17.08., 31.08., 14.09. 

 

 

Prikaži