Pulski karneval

Kad maškare preuzmu ključeve grada, počinje peto godišnje doba, doba veselja i ludiranja za velike i male. I ove će godine ključeve grada Pule preuzeti najmlađe maškarice, a u nikad bogatijem programu, svatko će moći biti baš ono što želi. Uz zabavu, šalu i ples, najmlađe maškare mogu osvojiti i nagradice.

Karnevalski program počinje u subotu 4. veljače programom namijenjenim upravo najmlađima i nastavlja se subotu nakon, 11. veljače.

A da bi se i velike maškare dobro zabavile Karnevalska skupina Veli Vrh - Valmade za sve je pripremila vesele đireve u subotu 11. veljače i to po Valmadama od 10 do 11 sati i po Velom Vrhu od 11 sati, a ‘štala’ će potrajati sve do 19 sati.

U petak 17. veljače u Areni će se održati već tradicionalni Dječji karneval za vrtićke i školske skupine s početkom u 10 sati u organizaciji Društvo naša djeca, dok će dan kasnije u subotu 18. veljače Dječja maškarana matineja okupiti najmaštovitije likove u tunelu Zerostrasse od 17.30 do 21 sat, uz dječju zabavu koju osiguravaju Zemlja zabave i Pula Nightlife.

Za one velike zabava pod maskama nastavlja se 18. veljače u Zerostrasse od 23 sata pod nazivom Carnival underground DJ party. U međuvremenu svi se mogu zagrijati na DJ punktovima pod nazivom „Masquerades in the city“ i to od 19 do 02.00 sata na Danteovom trgu, Portarati i Giardinima u suradnji s Pula Nightlifeom i lokalnim ugostiteljima koji će imati posebnu ponudu za posjetitelje.

I veliko finale za kraj, prije početka korizme, bit će u utorak 21. veljače kada će se na tržnici od 10 do 13 sati organizirati Pusna marenda s obrtnicima Udruženja obrtnika Pule uz kobasice, kiseli kapus, fritule ili kroštule i vino…, dok će krivac za sve nedaće, pust, točnije pustnica nazvana Krizična Recesijanka, biti spaljena nakon čitanja šentence u 19 sati na Velom Vrhu kod Gardelina.

»» Opširnije

O eventu:

Karnevalska povorka

Lokacija:

  • Pula-Pola

Datumi:

  • 04.02. - 21.02.23

Kontakt:

  • TZ Pula

Stranica:

Prikaži