Istra top 5

Top 5 vinskih manifestacija u Istri

Želite li tijekom posjeta Istri degustirati naša vrhunska vina, a pritom se dobro zabaviti, imate sreće jer smo za vas izdvojili top 5 događaja na kojima možete saznati je li zaista in vino veritas.

vino
1. Gračišće Wine Festival

Tradicionalno se smotra vina središnje Istre održava na uskršnji ponedjeljak i vjerujemo da vam je ovo još jedan razlog više za bijeg u Istru u proljeće.

Ulice srednjovjekovnog Gračišća pretvaraju se u veliku „oštariju“ na otvorenom - kako mi u Istri nazivamo naše tradicionalne restorane.
Želite li više informacija? Kliknite ovdje.

2. Wine Nights
Što je bolje od degustiranja vina? Istovremeno se provesti kao nikad u životu! Wine night je event za sve koji vole uživati u vinu, koliko i u vrhunskoj gastronomskoj ponudi Istre u najboljim pubovima, restoranima i klubovima Poreča. Ako smo vas uspjeli dovoljno zaintrigirati, otkrijte datum ovog događaja.

Vinistra
3. Vinistra
Htjeli bi na jednom mjestu isprobati vrhunska vina Istre? Vrijeme je da u svoj kalendar događanja zabilježite datum ovogodišnje 26. Vinistre, gdje će vas najpoznatiji vinari i njihova renomirana vina uvesti u najbolje vinske priče Istre.
Osim vina, degustirajte i naše sireve, ulja i autohtone rakije kako bi eno-gastronomski doživljaj bio potpun.
Više o događaju provjerite na linku.

wine and walk4. Istria Wine & Walk
Moguće je rekreirati se i pritom uživati u vinu. Ne možete vjerovati što ste upravo pročitali?
Vrijeme je da se upoznate s događajem na kojem dobijete čašu i mapu staze, a zatim uživate u 11 kilometara motivirajuće šetnje, koja uključuje 7 okrepnih stajališta kao i stol pun istarskih delicija.
Saznajte više.

5. Wine Day - Dani otvorenih podruma
U jednom od sedamdesetak vinskih podruma na području Istre pronađite ono vino koje vam najviše odgovara.
U toj namjeri pomoći će vam ova manifestacija u sklopu koje poznati istarski vinari otvaraju svoja podrumska vrata i upoznaju vas sa svojim vinskim itinerarom i mjestom gdje se stvara čarolija.
Više na poveznici.

Prikaži