ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Flos Olei 2020: Istra najuspješnija maslinarska regija svijeta

U najnovijem, jedanaestom izdanju najutjecajnijeg svjetskog vodiča za vrhunska maslinova ulja Flos Olei za 2020., Istra je ponovno, petu godinu zaredom, proglašena najkvalitetnijom maslinarskom regijom svijeta.

olive oil

Flos Olei je najutjecajniji svjetski vodič za vrhunska maslinova ulja, a istarska ulja već su godinama među najcjenijima. U novom izdanju tzv. biblije za ekstra djevičanska maslinova ulja uvršteno je 79 ulja s područja Hrvatske od kojih je 77 iz Istre te 1 sa otoka Krka i 1 iz Dalmacije. Pritom, većina maslinara postigla je bolje rezultate u odnosu na lani, što je dokaz značajnog rada na podizanju kvalitete i primjene najnovijih znanstveno-tehnoloških dostignuća u maslinarstvu.

U 2020. Olea BB proglašena je kao najbolja 'tvrtka sa srcem', što znači da sve što rade, rade sa velikom pažnjom i strašću.

Sljedeće veliko postignuće je i to da su istarski maslinari po prvi puta osvojili još više ocjene. Maslinari: Ipša, Mate i Olea BB kojima je prošle godine dodijeljena najviša ocjena 97, ove godine su ocijenjeni sa još već ocjenom 98. Osim toga, gotovo 13 istarskih maslinara uvršteno u kategoriju ekstra klase, a to su oni koji imaju više od 95 bodova.

Ovakav svjetski uspjeh zasigurno pridonosi brendiranju Istre kao gastronomske destinacije obzirom da je ekstra djevičansko maslinovo ulje glavni dodatak jelima i osnovni prehrambeni proizvod Mediteranske prehrane, a cijenjen je gotovo svugdje u svijetu zbog svojih organoleptičkih i ljekovitih svojstava.

» Popis uvrštenih maslinara
» Opširnije


Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Ususret finalnoj večeri Legends Team Cupa

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Obavezne mjere štednje vode

Glamurozna strana Istre

Plaže iskonskih užitaka

Preporuke za zaštitu od vrućina

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Prikaži