Top news

Istarski restorani u Michelinovom vodiču

U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku, dok je čak 15 restorana iz Istre zavrijedilo Michelinova priznanja.

Petnaest istarskih restorana koji su zavrijedili Michelinova priznanja su:
„La Puntulina“ u Rovinju, „Meneghetti“ u Balama, „Alla Beccaccia“ u Valbandonu, „Zigante“ u Livadama, „Sv. Nikola“ u Poreču, „Marina“ u Novigradu, „Damir & Ornella“ u Novigradu, konoba „Čok“ u Novigradu, „Badi“ u Lovrečici (Umag), konoba „Buščina“ u Umagu, „San Rocco“ u Brtonigli, konoba „Morgan“ u Brtonigli i „Pergola“ u Zambratiji koji su dobili Michelinovu preporuku, a restoran „Batelina“ iz Banjola pokraj Pule dobio je Michelinovu oznaku Bib Gourmand. Restoran „Monte“ iz Rovinja i ove je godine zadržao prestižnu Michelinovu zvjezdicu.

"Čestitam svim istarskim restoranima koji su zavrijedili prestižna Michelinova priznanja. Ponosni smo što su vrhunski hrvatski restorani naši dugogodišnji partneri i što su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja zaslužili mjesto u Michelinovom vodiču. Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i nama u METRO-u je iznimno drago što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije", rekao je Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

METRO je dugogodišnji partner Michelinovog vodiča, koji je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja.

Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. može se pronaći na guide.michelin.com

Prikaži