Top news

Istra počela s cijepljenjem turističkih djelatnika

Kao što je to bila prošla, tako će i 2021. biti izazovna turistička godina. I ove godine očekujemo da će se situacija mijenjati iz dana u dan, da ćemo se morati prilagođavati, da će se booking događati u zadnji trenutak. Svjesni smo činjenice da će naša uspješnost ovisiti o sposobnosti Istre, njenog privatnog i javnog sektora, da ponovi prošlogodišnju odličnu epidemiološku situaciju i da to na kvalitetan, jasan i precizan način komunicira najznačajnijim emitivnim tržištima.

U pripremi ovogodišnje turističke sezone do sada je u suradnji sa Nastavnom zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Stožerom civilne zaštite Istarske županije, Istarskom županijom i Hrvatskom udrugom turizma, dovršen registar osamdesetak lokacija za BAT (brzo antigensko testiranje) koje su podijeljene na fiksne i mobilne punktove koji imaju za cilj da svim gostima koji se vraćaju u svoje matične zemlje na ubrzan, kvalitetan i učinkovit način omoguće testiranje.

U drugom koraku uveden je dodatan ključan element, najavljeno cijepljenje turističkih djelatnika koje je upravo pokrenuto. Cijepljenja provode pet timova Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije te Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. U prvom ciklusu cijepit će se oko petsto zaposlenika koji spadaju u prvu prioritetnu skupinu, odnosno imaju veće rizike u smislu kontakata s gostima ili im je priroda posla takva da ne mogu osigurati dovoljnu socijalnu distancu. Inače, na području Istarske županije predviđeno je cijepljenje približno 15.000 turističkih djelatnika te otprilike 10.000 privatnih iznajmljivača.

Smatramo da je navedena inicijativa od velike važnosti jer će putem iste naša emitivna tržišta primiti povratnu informaciju da je Istra sigurna i odgovorna destinacija, spremna dočekati svoje brojne goste.

Treći korak koji je u pripremi je realizacija digitalne platforme koja bi trebala omogućiti kvalitetno upravljanje procesom testiranja na svim najavljenim BAT lokacijama. U osnovi radi se o registru koji će biti suport organizacijskim i logističkim timovima za provođenje samog cijepljenja  koji će imati detaljan uvid za planiranje svakog pojedinog punkta na kojem se vrši cijepljenje (broj prijavljenih kandidata, za koje punktove su se prijavili, u kojem razdoblju, izbjegavanje gužvi i stvaranje redova itd...)

Svjesni smo kako će pravodobna, točna i jasna komunikacija u ovoj godini biti puno važniji faktor od bilo koje PR objave ili marketinške kampanje, jer će siguran boravak gostiju biti i dalje prioritetan kriterij za odabir destinacije. Lani smo odlično održavali povoljnu epidemiološku situaciju, to ćemo raditi i ove godine s time da smo se organizacijski još bolje pripremili.

WEB PORTAL ISTRA.COM
Pored navedenog, na službenom web portalu destinacije Istre istra.com/istra.hr objavljene su detaljne informacije za dolazak i boravak u Istri - Istra Info COVID-19 - odnosno: dnevna izvješća o broju novih slučajeva, broju testiranih, postotku udjela u odnosu na testiranja, broj aktivnih slučajeva, 7-dnevna incidencija, 14-dnevna incidencija, epidemiološke mjere na snazi, postupak kod sumnje na COVID-19, savjeti za posjetitelje koji borave u Istri, pitanja i odgovori i ostale korisne informacije koje se redovito dopunjavaju i ažuriraju.

STAY SAFE IN CROATIA
Spomenimo uzgred da se u Istri također provodi nacionalni projekt Safe Stay in Croatia - oznaka sigurnosti koja predstavlja važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije i označava da se provode mjere i protokoli koji će gostima omogućiti ugodan i kvalitetan boravak. U Istri je turističkim dionicima u prvoj fazi podijeljeno čak 5.000 oznaka, što je samo početak jer će iste biti distribuirane i u narednom razdoblju.

 

 

Povodom početka cijepljenja turističkih djelatnika, TZ Istarske županije organizirala je konferenciju za medije u hotelu Valamar Diamant u Poreču s početkom u 10:00 sati.

Na konferenciji su sudjelovali dr. Aleksandar Stojanović - ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Dino Kozlevac - načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Veljko Ostojić - direktor Hrvatske udruge turizma i Denis Ivošević - direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Nakon održane konferencije započelo je cijepljenje prve skupine turističkih djelatnika uz pet timova Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije te Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.


Poreč, 27. travnja 2021.

 


Hoteli i kampovi otvoreni u svibnju


Istrien Magazin: Turistički vodič za ljubitelje Istre

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Vinistra najavila En primeur u Zagrebu 12. veljače

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Valamar Riviera proslavila 70 godina uspješnog poslovanja

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Održana dodjela nagrada Zlatna koza - Capra d'oro 2023

50 Top Italy: Agli Amici Rovinj na prestižnom popisu

Prikaži