ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Nova pravila za ulazak u Njemačku od 13.05.

Njemačka savezna vlada je dana 12. svibnja 2021. usvojila nova pravila za ulazak u Njemačku koja značajno olakšavaju povratak iz rizičnih područja necijepljenim osobama. Pravilnik je stupio na snagu 13.05.2021:

1) Za putnike koji dolaze iz rizičnih područja (obična rizična područja) vrijede sljedeća pravila:
Potpuno cijepljene osobe i osobe koje su preboljele Covid-19 ne trebaju prilikom ulaska u Njemačku pristupiti testiranju i ne trebaju u karantenu.

Osobe koje ne spadaju u te skupine, mogu prije ulaska u Njemačku napraviti PCR ili brzi antigenski test te u slučaju negativnog rezultata za iste otpada karantena.
PCR test ne smije biti stariji od 72 sata prije ulaska u Njemačku, a brzi antigeni test ne smije biti stariji od 48 sati (do sada su testirane osobe morale u desetodnevnu karantenu koja se mogla skratiti nakon 5 dana drugim negativnim testom). Djeca ispod 6 godina su oslobođena testiranja.2) Za putnike koji dolaze iz visokorizičnih područja i koji nisu potpuno cijepljeni ili koji nisu preboljeli Covid-19 vrijedi obveza prethodnog testiranja (PCR ili antigenski test) i desetodnevne karantene koja se može skratiti nakon 5 dana drugim negativnim antigenskim ili PCR testom.

Za sve putnike koji u Njemačku putuju zrakoplovom vrijedi obveza predočenja negativnog testa kao preduvjet za boarding, ulazak u zrakoplov.

Institut Robert Koch redovito objavljuje klasifikaciju zemalja s oznakama rizičnosti, a popis se kontinuirano ažurira.

 

Situacija za Hrvatsku
[04/06/2021]
Hrvatska je od 06.06.2021. klasificirana kao nerizično područje.

 


Glamurozna strana Istre

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Plaže iskonskih užitaka

Upozorenje na toplinske valove

Preporuke za zaštitu od vrućina

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Javni poziv: Potpore manifestacijama u 2022. godini

Concours Mondial de Bruxelles u Istri 2023.

Uspješnica 2. Istra Weddings Meet Upa

Prikaži