ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Otvorenje turističke godine 2020.


Potaknuti trenutnom situacijom, uzrokovanom koronavirusom COVID-19, zbog koje je i turizam na trenutak zastao, te su brojni sadržaji, atrakcije i smještajni objekti ostali bez gostiju, Upravni odjel za turizam Istarske županije je odlučio pokrenuti ovu inicijativu za oživljavanje turizma u Istri.
Budući da se svakodnevni život polako vraća u normalu, da su posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske a i sami Istrijani već počeli obilaziti Istru, te da nam se otvaranjem državne granice vraćaju i strani turisti, vjerujemo kako će ova inicijativa dodatno potaknuti još veći dolazak gostiju i otvaranje turističkih sadržaja diljem naše županije.

Našem pozivu se odazvalo preko 50 pružatelja turističkih usluga koji u subotu 13. i u nedjelju 14. lipnja od 10 do 18 sati diljem Istre nude svoje usluge uz 50% popusta ili potpuno besplatno.

Svi zainteresirani mogu posjetiti brojne adrenalinske parkove, muzeje, kaštele, špilje, zaštićena područja, tematske kuće i ostale atrakcije i doživljaje, te vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se odazvali našem pozivu, a posebno raduje to što su se ove godine u manifestaciju uključile brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.

Vjerujemo kako će poduzetnici uključeni u ovu manifestaciju, a uglavnom se radi o obiteljskim gospodarstvima, te malim i srednjim poduzećima, ovom inicijativom lakše prebroditi ovo teško razdoblje i zadržati svoja radna mjesta.

Posebno skrećemo pozornost na pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja usluga.

Svi uključeni sadržaji dostupni su na web stranicama: www.istra.hr/turizam2020

#pokrenimoturizam     #izađimovan     #ostanimoodgovorni


Novi ATP spektakl u Areni: Legends Team Cup

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Wine Day 29/05/22

Uspješnica 2. Istra Weddings Meet Upa

Održana svečana promocija vodiča Flos Olei

Un paradis pour hédonistes

The Telegraph: 15 Top Foodie Breaks

Barron's Penta: Epikurejske avanture

Rekordan Svijet malvazija

Prikaži