Top news

Svjetski dan turizma u Istri 2020.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2020. godine

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, peti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, upravo kako bi domicilnom stanovništvu, ali i turistima skrenuo pozornost na niz sadržaja i atrakcija, odnosno na turističku ponudu koja postoji u Istri. Ove godine svjetski dan turizma održava se pod geslom: "TOURISM AND RURAL DEVELOPMENT/ TURIZAM I RURALNI RAZVOJ".

"Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2020. godine održati će se u subotu 26. i nedjelju 27. rujna od 10-18 sati na 63 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno. Tako našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, te samim time jačamo promociju Istre. Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.'', izjavila je pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković.

Svi zainteresirani mogu na Internet stranicama www.istra.hr/svjetskidanturizma2020 pregledati i rezervirati ponuđene sadržaje, te direktno od organizatora dobiti potrebne informacije. Upiti i rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja a osim web stranica, na Facebook i na Instagram adresama www.facebook.com/visitistria i www.instagram.com/visitistria objavljivati će se najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma 2020. godine u Istri, koje se mogu komentirati, ''lajkati'' i gdje se mogu dijeliti svoje fotografije i video zapise uz preporučene oznake:

#svjetskidanturizma2020
#WTD2020
#budimoodgovorni

Posebno skrećemo pozornost na pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera socijalne distance koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja turističkih usluga!

O SVJETSKOM DANU TURIZMA

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija u čitavom svijetu, a navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. usvojen njen Statut.

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju. Uvođenjem inovacija i digitalnih tekovina, među ostalim ciljevima unutar šire filozofije održivog razvoja, turizmu se otvaraju mogućnosti da se značajnije uključi u život zajednice, da osnaži lokalnu zajednicu i da djelotvorno raspolaže resursima.

Prikaži