ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

U Istri obilježen Svjetski dan turizma

Ovogodišnji Svjetski dan turizma, održan pod motom "Tourism and Rural Development / Turizam i ruralni razvoj", u Istri je obilježen subotu 26. i nedjelju 27. rujna. Ovom su prigodom 64 turističke atrakcije otvorila svoja vrata posjetiteljima uz popuste od 50% ili potpuno besplatno, kako bi se, prvenstveno stanovnci Istre,  što bolje upoznali sa sadržajima i atrakcijama koje nudi naš poluotok. Svi zainteresirani su, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava, mogli posjetiti i brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače, a u manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.

Upravni odjel za turizam Istarske županije organizirao je ovakav posjet po peti put, a pročelnica odjela Nada Prodan Mraković istaknula je da se ovom manifestacijom nastoji ukazati na lokalne proizvode, ponudu i uslugu te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima: 'Poticanjem potrošnje dajemo doprinos očuvanju radnih mjesta, potičemo održivi i odgovorni razvoj turizma. te u konačnici, ukazujemo na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.'

Informacije o svim sadržajima predstavljene su na web stranici www.istra.hr/svjetskidanturizma2020, a brojne zanimljivosti mogle su se pratitii putem Facebook i Instagram profila: www.facebook.com/visitistria i www.instagram.com/visitistria pa su tako i posjetitelji objavjivali svoje doživljaje uz oznake na društvenim mrežama #svjetskidanturizma2020, #WTD2020, #budimoodgovorni.


Novi ATP spektakl u Areni: Legends Team Cup

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Wine Day 29/05/22

Uspješnica 2. Istra Weddings Meet Upa

Održana svečana promocija vodiča Flos Olei

Un paradis pour hédonistes

The Telegraph: 15 Top Foodie Breaks

Barron's Penta: Epikurejske avanture

Rekordan Svijet malvazija

Prikaži