Top news

Falstaff odabrao najbolje istarske gourmet adrese za novi vodič

Još jedna odlična vijest za istarsku gastronomiju!

Renomirani austrijski magazin Falstaff izdao je novi kulinarski vodič - Internationalen Restaurantguide Kroatien - u kojem su predstavljeni  najbolje ocijenjeni restorani u Hrvatskoj, a ovogodišnja selekcija po prvi puta obuhvaća i tradicionalne konobe, rangirane u posebnoj kategoriji.

Restoran Agli Amici Rovinj upisan je na vrhu ljestvice!
Za kuhinju rovinjskog restorana chefa Emenuelea Scarella, Falstaff naglašava da je uistinu impresivna kao i sam pogled na povijesnu gradsku jezgru, more i otočiće koji jednostavno oduzima dah, dok svaki zalogaj  govori o vrhunskoj kvaliteti namirnica, preciznosti i suptilnoj kreativnosti. I sljubljivanje vina na najvišoj je razini.

Među najbolje gastronomske adrese u našoj zemlji Falstaffov vodič uvrstio je brojne istarske restorane i konobe. Pri vrhu ljestvice nalaze se i rovinjski Monte te Cap Aureo Signature Restaurant, netom ovjenčan svojom  prvom Micjhelinovom zvjezdicom, za kojeg vodič naglašava da je elegantni ambijent iznad gradskih krovova upravo idealan za modernu kuhinju, temeljenu prvenstveno na lokalnim sastojcima i istarskim okusima, koje chef Jeffrey Vella nudi s neusporedivom savršenošću.

Opis koji prati restoran Monte navodi da u njemu potraga za kreativnošću nikad ne prestaje, a da jela Danijela Dekića, temeljena na sastojcima malih lokalnih proizvođača, imaju međunarodni prizvuk.

Uz njih, najveće su ocjene u ovom novom gastronomskom izdanju, više od 90 bodova, dobili Cave Lab by Monte, Restaurant Mediterraneo - Hotel Monte Mulini, Damir & Ornella, San Rocco, Luciano - San Canzian i Meneghetti.

Među najboljih 10 konoba na Falstaffovom popisu mjesto su osvojile Batelina u Banjolama i Morgan u Brtonigli, koje su osvojile po 90 bodova, a s osvojenih 88 bodova slijede ih Buščina u Umagu i Konoba Ćakula u Poreču.

»» Pregled svih restorana i konoba na Falstaffovom portalu:
falstaff.com/at/news/die-besten-restaurants-in-kroatien-2025

Predstavljajući hrvatsku kuhinju u novom vodiču, koji je realiziran u suradnji Hrvatskom turističkom zajednicom, Falstaff navodi da je pod utjecajem mediteranskih i srednjoeuropskih tradicija te da nudi širok spektar specijaliteta – od morskih plodova preko rustikalnih mesnih jela do raskošnih deserata.


Film o Istri oduševio međunarodni žiri TRAVEL FILM Festivala

Advent u Istri: pregršt smijeha i zabave za velike i male

Nova nagrada producentskoj kući OTPYM za film o Istri

Istra na globalnoj MICE sceni: Prva međunarodna CIS edukacija

The World’s 50 Best Hotels 2025: Grand Park Hotel Rovinj

Kaštelir-Labinci proglašeni jednim od najboljih turističkih sela na svijetu

Istra okusima, mirisima i emocijama osvojila londonski Mayfair

Istarski bijeli tartuf zvijezda dobrotvorne aukcije u Sotheby'su

MICHELIN Key 2025: Među najboljima i tri istarska hotela

Prikaži