Top priznanja Istri

National Geographic Traveler: Istra među TOP 20

Istra je još jednom snažno zasjala u globalnom svijetu putovanja – u svom izdanju za studeni i prosinac ugledni magazin National Geographic Traveler uvrstio ju je na popis 20 najboljih destinacija za 2012. godinu.

Istra je još jednom snažno zasjala u globalnom svijetu putovanja – u svom izdanju za studeni i prosinac ugledni magazin National Geographic Traveler uvrstio ju je na popis 20 najboljih destinacija za 2012. godinu.

Lista Best of the World 2012 obuhvaća kako gradove i države, tako i prirodne znamenitosti, koje po ocjeni popularnog magazina zaslužuju titulu najpoželjnijih mjesta na planeti te će različitim bogatstvima i doživljajima inspirirati putnike u nadolazećoj godini.

Prema pisanju NGT-a, Istru treba zamisliti kao Toskanu s habsburškom prošlošću. Najsjeverniji hrvatski poluotok, navode, sve je poznatiji po tartufima, malvaziji, maslinovim uljima proizvedenim na stancijama te ruševnim gradićima na zelenim brežuljcima. Ističu i više od 2000 milja održavanih biciklističkih staza te jadranske uvalice koje, okružene hladovinom borova, mame na kupanje.

Tekst je ilustriran fotografijom Rovinja čija se vizura uspoređuje s onom na kakvom venecijanskom otoku. Posebno se spominje tamošnji romantični bar Valentino, smješten na samim stijenama uz more.

Uz Istru, na popisu 20 najboljih su još i London, Island, Oman, prirodne ljepote sjeverne Kolumbije, vulkanski lanac Virunga u graničnom području Konga, Ruande i Ugande, španjolska Costa Brava te druge destinacije, najrazličitijeg profila i ponude.

Ako je suditi prema ovom najnovijem priznanju, Istra bi mogla i u 2012. nastaviti figurirati kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je za 2011. već požnjela niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera.

National Geographic Traveler inače je jedan od nekoliko magazina koji se izdaju pod okriljem National Geographica, znamenite znanstvene i obrazovne ustanove sa sjedištem u Washingtonu.

» National Geographic Traveler: Best of the World 2012
» 10 Best Summer Trips of 2011 by NatGeo
» Top priznanja Istri

Prikaži