ISTRA INFO COVID-19 X  

Destinacije

Destinacije u Istri ostavit će bez daha svakog putnika. Istražite brojne lokacije prepune kulturno-povijesnih, prirodnih te ostalih znamenitosti koje će učiniti vaš boravak u Istri nezaboravnim.

Središnja Istra

O regiji

Bajkovita priroda, gotovo mitski pejzaži i zanosni srednjovjekovni gradići središnje Istre probudit će u vama ono iskonsko, ono duboko, ono pravo prirodno zadovoljstvo! Središnja Istra jedna je od rijetkih mediteranskih regija koju krasi kvaliteta netaknutog prirodnog krajolika i bogatstvo baštine. Brojne drage i brežuljci stvorili su i raspršili mnoštvo naselja u čarobnim formama, s gotovo nestvarnim vidicima.  

Regija Rovinj

O regiji

Na predivnoj zapadnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete naći još samo ovdje, u gradu koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom.  

Južna Istra

O regiji

Dobrodošli u tri tisuće godina povijesti! Pulska povijest započinje mitom o Argonautima i potrazi za zlatnim runom, preko Histra, Rimljana i Mletaka, središnje austrijske luke, sve do današnjeg modernog, najvećeg kulturnog i gospodarskog središta Istre. Razni slojevi povijesti ispleli su jedinstveno urbano tkivo gdje rimski hramovi prkose baroknim palačama, ranokršćanske crkve stoje nasuprot austrijskim vilama, a ostaci srednjovjekovnih zidina ispresijecani su antičkim gradskim vratima.

Vrsar/Funtana

O regiji

Vrsar i Funtana, mala ribarska naselja između Poreča i Limskog kanala sa svojim neponovljivim arhipelagom idiličnih otoka, zelenim ugođajem i kristalno čistim morem nude vam savršene uvjete za odmor.  

Regija Poreč

O regiji

Tražite li aktivnost, nesvakidašnje doživljaje i bogato kulturno nasljeđe, dolazak u Poreč i okolicu pravi je odabir jer Porečani imaju gotovo stoljetno iskustvo u gostoprimstvu i vrhunskoj turističkoj ponudi. Neće vam nedostajati ni zabave koje u turističkim naseljima i u samome gradu ima gotovo na svakom koraku. Jednostavno - zabava od zalaska do izlaska sunca!

Istočna Istra

O regiji

Tamo gdje se zeleni brežuljci na istoku sastaju s morem i stapaju se priroda i baština, tamo je raj za umjetnike, tamo su Labin i Rabac. Stari srednjovjekovni grad Labin prepun je brojnih umjetničkih atelijera u kojima ćete osjetiti jedinstven osjećaj bivanja u umjetnosti. Ovdje ne gledate samo umjetnine, već ih doživljavate, živite.  

Sjeverna Istra

O regiji

Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla turistička su vrata Istre, ogledalo koje vas uvodi u čarobnu zemlju, u Istru. Ovdje vas čeka pedesetak kilometara prekrasnih plaža, a u zaleđu s kraških terasa vidjet ćete i udisati mirise mora.

Pazin
Barban

Pazin

Pazin je administrativno sjedište Istarske županije i još je u 19. stoljeću, najvećim dijelom zbog središnjeg položaja na Poluotoku, ali i značaja, zaslužio naziv »srce Istre«. 

Istražite

Barban

Barban je malo povijesno mjesto smješteno na visoravni koja dijeli Labinštinu od Puljštine. Na pretpovijesnoj gradini obitavali su stari Rimljani. Tijekom povijesti Barban je bio poznat i po strateškom položaju, dominirajući uzvisinom i gospodareći dolinom i mostom na rijeci Raši.

Istražite
Rovinj-Rovigno
Bale-Valle
Svetvinčenat
Kanfanar
Žminj

Rovinj-Rovigno

Stara gradska jezgra Rovinja smještena je na uzvisini stožasta oblika koja je do 1763. godine ustvari bila dio priobalnog otočića. Tek je u 18. stoljeću, nasipavanjem kanala, gradić spojen s kopnom i u to je vrijeme bio najnapučenije mjesto u venecijanskom dijelu Istre poslije Kopra.

Istražite

Bale-Valle

Gradić Bale-Valle je smješten na 140 metara nadmorske visine na raskrižju cesta koje vode za Rovinj-Rovigno, Pulu i Trst, a udaljen je samo pet kilometara od mora. Izgrađen je oko srednjovjekovnog kaštela plemićkih obitelji Sardo i Bembo iz 15. stoljeća.

Istražite

Kanfanar

Na području jugozapadnog dijela poluotoka, gdje se blaga mediteranska klima sjedinila s prirodnim obilježjima unutrašnje Istre, Kanfanar preuzima ulogu općinskog središta početkom 18. stoljeća.

Istražite

Žminj

Istražite

Svetvinčenat

Srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, smješten na jugu središnje Istre, jedan je od istarskih dragulja u kojem tek posljednjih godina oživljava turistička ponuda posebice kroz razne manifestacije koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića.

Istražite
Pula-Pola
Medulin
Fažana-Fasana
Vodnjan-Dignano
Ližnjan-Lisignano
Marčana

Pula-Pola

Najveći grad na istarskom poluotoku nudi raznolike atrakcije kulturnim zanesenjacima. Bogati itinerar po pulskoj tritisućljetnoj prošlosti, koja potvrdu nalazi na svakom koraku u starogradskoj jezgri, započinje i završava rimskim amfiteatrom.

Istražite

Medulin

Na 80 kilometara razvedene obale, u uvalama i zaljevima, smješteno je šest pitoresknih mjesta. Najveće i najpoznatije među njima, ujedno i administrativno središte, jest Medulin, s 2.500 stanovnika.

Istražite

Fažana-Fasana

Pitoreskno ribarsko mjesto na jugozapadnoj obali istarskog poluotoka, nadomak antičke Pule, polazna luka za Otočje Brijuni – nacionalni park s atributima Zemaljskoga raja, idealno je za vaš  odmor i rekreaciju s puno ponuđenih sadržaja.  

Istražite

Vodnjan-Dignano

Vodnjan-Dignano, gradić na jugozapadu Istre, od Pule udaljen 11,7 km, na 135 metara nadmorske visine, područje je starih tradicija nastalo na tragovima prethistorijskih gradina.

Istražite

Ližnjan-Lisignano

Na krajnjem jugoistoku Istre, u krajoliku mediteranskog raslinja brnistre, smjestilo se ribarsko i ratarsko naselje Ližnjan-Lisignano što s brežuljka gleda na Kvarnerski zaljev sve do otoka Cresa i Lošinja. Općina Ližnjan-Lisignano obuhvaća i obližnja naselja Valturu, Muntić, Jadreške i Šišan.

Istražite

Marčana

Marčana, naselje smješteno sjeverno od Pule na križanju prometnica Pula-Labin i Vodnjan-Krnica, sjedište je istoimene općine. 

Istražite
Poreč-Parenzo
Funtana-Fontane
Tar-Vabriga/Torre-Abrega
Kaštelir-Labinci/Castellier-S.Domenica
Višnjan-Visignano
Vižinada-Visinada
Vrsar-Orsera

Poreč-Parenzo

Poreč je grad smješten u srcu zapadne istarske obale. Grad kulture, turizma, sporta i zabave, višestruko nagrađivan zbog svoje uređenosti i čistoće.

Istražite

Tar-Vabriga/Torre-Abrega

Originalno dva naselja, Tar-Torre i Vabriga-Abrega danas su jedno mjesto koje dijeli glavna prometnica koja povezuje Poreč i Novigrad-Cittanova.

Istražite

Kaštelir-Labinci/Castellier-S.Domenica

Na zapadnoj obali Istre, okružena bujnom sredozemnom vegetacijom koja se stapa s maslinicima, vinogradima i njivama, nalazi se Općina Kaštelir-Labinci. Dva mjesta - Kaštelir i Labinci, tal. Castelier - S. Domenica, postupno su tijekom stoljeća urbanistički nadograđivana, što je rezultiralo njihovim približavanjem, da bi danas tvorili jedno mjesto, smješteno desetak kilometara sjeverno od Poreča.

Istražite

Vižinada-Visinada

Iz gradića Vižinade koji se nalazi na brežuljku što se izdiže nad dolinom Mirne, pruža se jedan od najljepših pogleda na Zelenu i Plavu Istru, a njegove će Vas ulice zasigurno očarati mirisom kolača tijekom manifestacije Slatka Istra.

Istražite

Višnjan-Visignano

Šetajući od kamenog sata u Parku Antuna Korlevića prema ulicama starog dijela Višnjana možete doživjeti duh bogate povijesne baštine tog mjesta. O njegovoj prošlosti govorit će vam svaki kamen, svaki kutak, a svaka obitelj može vam ispričati po jednu legendu ili istinitu priču o mjestu.


Istražite

Vrsar-Orsera

Vrsar-Orsera je smješten gotovo na samom ušću Limskog zaljeva, na 54 m visokom brežuljku. Prvobitno naselje bilo je samo na vrhu brežuljka, da bi se kasnije razvijalo i po njegovim obroncima. Novi, turistički Vrsar-Orsera, razvija se uz more.

Istražite

Funtana-Fontane

Funtana-Fontane je proglašena najturističkijim mjestom na Jadranu i nalazi se uz cestu Poreč - Vrsar-Orsera duž koje su podignute brojne obiteljske kuće i gotovo da nema jedne koja u ljetnoj sezoni ne primi gosta.

Istražite
Labin-Rabac
Raša
Kršan
Sveta Nedelja

Labin-Rabac

U istočnom dijelu Istre, na svega tri kilometra od mora, smjestio se srednjovjekovni gradić Labin, grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa, danas grad galerija i umjetnika koji ovdje stvaraju i borave tijekom cijele godine.

Istražite

Raša

Najmlađi gradić u Istri, Raša (Arsia), dobio je naziv po istoimenoj rijeci. Bijela u kamenu i betonu, Raša je zapravo sagrađena od ugljena.

Istražite

Kršan

Na području općine Kršan isprepliću se ostaci glagoljske i sakralne baštine te starih obrta s modernom turističkom ponudom i raznovrsnošću gastronomskih užitaka, a ako samo malo bolje pogledate i osluhnete ljepotu prirode ovog kraja, zasigurno ćete vidjeti, a možda i čuti nježni zvon endemične biljne vrste – Istarskog zvončića.

Istražite

Sveta Nedelja

Na visokom platou iznad doline rijeke Raše i u zaleđu grada Labina naći ćete posebnu malu općinu Sveta Nedelja.

Istražite
Umag-Umago
Novigrad-Cittanova
Buje-Buie
Brtonigla-Verteneglio
Grožnjan-Grisignana
Oprtalj-Portole
Motovun-Montona
Buzet

Umag-Umago

Baviti se sportom, rekreirati se, aktivno se odmarati, puniti baterije: sve vam to pruža Umag sa svojim spletom starogradskih uličica i trgova.

Istražite

Novigrad-Cittanova

Tipičan ribarski gradić sa svojom dobro zaštićenom lukom i slikovitom obalom vaš će odmor učiniti jedinstvenim.

Istražite

Buje-Buie

Smješten na brežuljku od 222 metra nadmorske visine, gradić Buje-Buie dominira nad okolnim zelenim terasastim poljima, a zbog svog strateškog položaja nazivali su ga stražarom Istre.

Istražite

Brtonigla-Verteneglio

U Brtonigli je još moguće osluškivati skladan zvuk različitih jezika, ali i pjev cvrčaka i slavuja, upijati tradicionalne vrijednosti seljaka i ribara.

Istražite

Buzet

Buzet se nalazi na samom sjeveru Istre blizu granice sa Slovenijom, a stari je srednjovjekovni grad smješten na brežuljku iznad vrlo plodne doline najveće istarske rijeke Mirne.

Istražite

Oprtalj-Portole

Oprtalj-Portole, smješten na brežuljku do kojeg se uskom visoravni s južne strane dolazi iz pravca Motovuna, prema mišljenju mnogih, jedan je od najpitoresknijih gradića sjeverne Istre.

Istražite

Motovun-Montona

U sjevernom dijelu Istre, iznad doline rijeke Mirne, smješten je vjerojatno najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić Motovun-Montona čija je veduta jedan od poznatih simbola istarske unutrašnjosti.

Istražite

Grožnjan-Grisignana

Grožnjan, mali istarski gradić velikog kulturnog značaja, ne samo na hrvatskoj nego i na međunarodnoj razini živi vrlo intenzivno svoje ljetne mjesece...

Istražite

Događaji i festivali -

Experience
Umag-Umago / 11.06 - 05.02.22

Izložba Dobra kob!

Saznaj više
Experience
Poreč - Parenzo / 12.01 - 29.01.22

Izložba: 12 lica Poreča

Saznaj više
Experience
Poreč - Parenzo / 27.01 - 29.01.22

Kino: Pjevajte s nama 2 - sinkronizirano

Saznaj više
Experience
Poreč / 27.01 - 29.01.22

Kino: Toma

Saznaj više
Experience
Poreč-Parenzo / 02.03 - 05.03.22

Promohotel

Saznaj više
Experience
Poreč-Parenzo / 26.03 - 27.03.22

Plava Laguna Polumaraton

Saznaj više
Experience
Poreč-Parenzo / 21.04 - 23.04.22

MRF Istra Music Festival

Saznaj više
Experience
Experience
Experience
Experience
Experience
Experience
Prikaži