Top priznanja Istri

The Joys of Traveling: Istra među TOP 10 destinacija

Istra je još jednom zabljesnula u globalnom svijetu putovanja - ugledni internetski portal The Joys of Traveling uvrstio ju je na popis najboljih turističkih destinacija u protekloj godini.

Istra je još jednom zabljesnula u globalnom svijetu putovanja. Ugledni internetski portal The Joys of Traveling uvrstio ju je na popis najboljih turističkih destinacija u 2012. godini!

Web portal The Joys of Traveling obuhvaća sve svjetske destinacije, a pokrenula su ga trojica prijatelja, zaljubljenika u putovanja. Portal je, iz prijateljskog projekta, vrlo brzo prerastao u uglednu internetsku stranicu s 25.000 novih posjetitelja mjesečno i 80.000 pregleda.

Urednički tim čine pasionirani putopisci koji pisanim člancima, fotografijama i video spotovima pokušavaju svojim posjetiteljima približiti svoje doživljaje i potaknuti ih da i sami krenu na putovanja van uobičajenih ruta, u neke od najljepših destinacija svijeta. Sumirajući brojna putovanja tijekom 2012. godine, izabrali su 10 mjesta koja su ih „istinski ostavila bez daha“.

Istru opisuju kao „hrvatsku Toskanu“ koja ljepotom premašuje mnogo skuplje i razvikanije mediteranske destinacije. Hvale ne samo prirodne ljepote, već i infrastrukturu, pogotovo ceste, za koje kažu da su uske, ali dobro održavane, te da, dok se njima vozite, ne prođe ni trenutak, a da ne ugledate nešto zanimljivo. „Posebnom ljepotom odišu obalni gradovi Umag i Rovinj, Poreč i Pula najpopularniji su resorti, no začarat će vas i gradići u unutrašnjosti...“.

Uz tekst se na web stranici nalazi i video vinjeta Istra - skriveni dragulj Jadrana“ koju su autori snimili za vrijeme boravka u Istri, a prikazuje Limski kanal, Rovinj, Bale, Savudriju te niz istarskih lokaliteta i hotela, ali i istarskih običaja, kao primjerice berbu maslina. Osim videa, tekst prate i fotografije s putovanja koje prikazuju ljepote istarskog kraja.

Istri društvo u najboljih 10 destinacija prema izboru portala The Joys of Traveling prave kolumbijski Medelin, Tiblisi u Gruziji, bugarsko Bansko, kineski Tianjin, Iru Fushi na Maldivima, Makao te Antigua, Bangkok i Mrtvo more.

Uzmemo li u obzir da je u 2012. godini Istra uvrštena i među najbolje destinacije po izboru poznatih vodiča Fodor's, Travel+Leisure i National Geographic Traveler (po drugi put), a nakon prošlogodišnje titule Lonley Planeta, možemo zaključiti da je uspješno zadržala svoju poziciju na vrhu svjetskih turističkih destinacija.

>> www.thejoysoftraveling.com/best-destinations-of-2012/

 

The Joys of Traveling:

Prikaži