Top priznanja Istri

Flos Olei: World's 2nd Best Olive Oil Region

Istra - druga svjetska regija najboljih maslinovih ulja

Prestižni talijanski vodič u svijet maslinovih ulja, Flos Olei, već niz godina pozicionira Istru u sam svjetski vrh, na visoko 2. mjesto, odmah iza talijanske Toskane, u proizvodnji kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

Vodič upoznaje svoje čitatelje s dokazano najboljim svjetskim maslinovim uljima među kojima su i ona istarskih proizvođača, niz godina nagrađivanih i uvrštenih među najbolje svjetske maslinare.

Istria - World's 2nd Best Olive Oil Region:
2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

Flos Olei u svojem novom izdanju nastavlja s postavljanjem ambicioznog cilja: pružiti transparentnu i iscrpnu informaciju o ponudi svjetskog maslinarstva. Pored toga, predstavlja koristan priručnik za upoznavanje različitih aspekata maslinarstva, kako za potrošače, tako i za stručnjake.

Glavni urednik vodiča Marco Oreggia, novinar i enogastronomski kritičar, savjetnik je utjecajnih specijaliziranih časopisa svoje struke. Ovaj diplomirani agronom tehničko je iskustvo stekao na polju ekstra djevičanskog maslinovog ulja, najprije dugogodišnjom kvalitetnom ugostiteljskom djelatnošću, što je kasnije potvrdio dobivanjem titule senzornog analitičara (degustatora) pri CCIAA-i iz Rima.

Trenutno je uvršten u Nacionalni popis tehničara i eksperata djevičanskih i ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Organizator je brojnih konvencija, radionica, degustacija i ostalih događanja na području maslinarstva u Italiji i inozemstvu.

Opširnije o vodiču Flos Olei:
» www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/gastronomija/vodici/flos-olei

Prikaži