Top priznanja Istri

Huff Post: Istra proglašena najbolje skrivenom tajnom Europe

Huffington Post još je jednom uvrstio Istru na svoju listu destinacija koje svakako treba posjetiti

Ugledni portal Huffington Post još je jednom uvrstio Istru na svoju listu destinacija koje svakako treba posjetiti, a ovoga je puta Istra zasjala u uskom krugu od šest najbolje skrivenih tajni Europe. Iako sve popularniji i poznatiji, istarski poluotok mjesto je zaslužio izvanrednom kulturnom baštinom začinjenom izvrsnim eno-gastronomskim lokalnim specijalitetima. Posebno se spominju istarska vina te nezaobilazni tartufi u kojima se može uživati u okružju rimskih i bizantinskih arhitektonskih remek djela, kako to navodi Huffington Post. Pri tom su napomenuli i da se najveći europski dubstep i bass festivali, Dimensions i Outlook u Puli, ne smiju propustiti.

Istra se na listi 6 europskih tajni našla uz bok portugalskom gradiću Comporti kojega krase pješčane plaže, bugarskoj Sofiji s raznovrsnom arhitekturom i Krakówu čija povijest fascinira, dok je nizozemski lučki grad Rotterdam prepoznat kao umjetnički centar, a njemački Freiburg kao najzeleniji grad na svijetu.

Izvornu listu s čak 12 skrivenih europskih lokacija, na kojoj se nalaze Biarritz, Valetta, Bratislava Malmö te pokrajine Lauterbrunnen u Švicarskoj i  Salzkammergut u Austriji, objavio je Thrillist.com, web portal namijenjen iću, piću i dakako putovanjima. Osnovan 2003. godine u New Yorku i to kao newsletter, proširio se na globalnu razinu otkrivajući i predstavljajući nove i najbolje destinacije.

Huffington Post, portal je koji pokriva razna područja od politike i gospodarstva do kulture, tehnologije i zabave. Osnovala ga je Arianna Huffington 2005. godine, a Huff Post kako ga često skraćeno nazivaju prvi je internetski portal koji je 2012. godine nominiran za Pulitzerovu nagradu te je iste godine proglašen najpopularnijom političkom internetskom stranicom. Stranica ima milijune posjeta tjedno, a uvrštena je i na peto mjesto najpopularnijih blogova uopće.

» Huffington Post: 6 Best-Kept Secrets in European Travel
» Thrillist: 12 Best-Kept Secrets In European Travel

Prikaži