Top priznanja Istri

Huffington Post: Istra među 21 top destinacijom za zlatnu dob

Jedno među mnogim priznanjima Istri kao primamljivoj destinaciji stiže s uglednog portala Huffington Post koji navodi Istru kao jednu od najboljih mjesta za odlazak u mirovinu.

Jedno među mnogim priznanjima Istri kao primamljivoj destinaciji stiže s uglednog portala Huffington Post koji navodi Istru kao jednu od najboljih mjesta za odlazak u mirovinu. Podatak je preuzet s internetske stranice Live and Invest Overseas na kojoj je objavljena lista od 21 grada diljem svijeta koji su najbolji za život u mirovini.

Huffington Post je internetski portal i blog kojeg je osnovala Arianna Huffington, a pokriva razna područja od politike i gospodarstva do kulture, tehnologije i zabave. Iako možda nije toliko popularan na europskom tlu, stranica ima milijune posjeta tjedno, a uvrštena je i na peto mjesto najpopularnijih blogova uopće pa je zbog brojne posjećenosti ovo odlična promocija Istre ne samo kao sezonske turističke destinacije već i za duži boravak.

Za članstvo na listi koju sačinjava 21 grad diljem svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 12 osnovnih postavki koje utječu na kvalitetu života na nekom mjestu. Novinari magazina Live and Invest proučili su svih 12 kriterija kao što su klima, troškovi života, nekretnine, infrastruktura, ali također i zdravstvo te koliko lokalno stanovništvo govori engleski jezik. To su samo neki od kriterija koji su bili presudni da se i Istra nađe na ovoj list, uz Abruzzo (Italija), Cayo (Belize), Copper Coast (Irska) Granadu (Nikaragva), Boquete (Panama) i druge destinacije koje su sve opisane kao najekonomičnije, najljubaznije, najsrdačnije i najsigurnije destinacije za odlazak u mirovinu.

» www.huffingtonpost.com
» www.liveandinvestoverseas.com

Prikaži