Top priznanja Istri

Reader's Digest: 10 začuđujućih Must-Visit Foodie destinacija

Kanadski portal Readers Digest uvrstio je Hrvatsku, ali i Istru kao njezinu najugledniju eno-gastronomsku regiju na ljestvicu 10 najboljih svjetskih eno-gastronomskih destinacija koje se ne smiju propustiti.

Kanadsko izdanje prestižnog magazina poznatog čitateljima diljem svijeta Reader's Digest, u rubrici Putovanja, ponudilo je pregled 10 svjetskih gastronomskih destinacija koje će vas iznenaditi!

Francuska i Italija, navode urednici, priskrbile su svu slavu, no svoje čitatelje upućuju da postoji još mnoštvo gastronomskih kutaka širom svijeta vrijednih razotkrivanja. Na svojoj ljestvici 10 najboljih, na prvo su mjesto uvrstili Hrvatsku s preporukom za neizostavan posjet Istri. Evo što kažu:

Smještena na raskrižju između Italije, središnje Europe i bivšeg Otomanskog Carstva, Hrvatska je zemlja bogate i osebujne povijesti - ali, u skladu s tim i raznolike kulinarske scene. U njezinoj unutrašnjosti dominira kuhinja središnje Europe s naglaskom na meso, sireve, tjesteninu, kao i pivo i rakije od voća.

Svakako posjetite Istru, hrvatsko-talijansku dvojezičnu regiju koja graniči s Italijom i Slovenijom. Privlačna istarska gastronomska scena na najbolji način koristi svoje izvrsne proizvode - kušajte plodove mora, maslinovo ulje, gljive, tartufe i istarski pršut, uz okuse vina i autohtonih žestokih pića.

>> http://www.readersdigest.ca/travel/world/10-surprising-must-visit-foodie-destinations

>> http://www.readersdigest.ca/travel/world/worlds-10-most-affordable-wine-destinations 

Prikaži