Top priznanja Istri

I National Geographic odabrao Istru

Nakon niza laskavih priznanja vodećih svjetskih vodiča, Istra se našla i na popisu 10 najboljih destinacija za ljeto 2011.

Nakon niza laskavih priznanja vodećih svjetskih vodiča, Istra se našla i na popisu 10 najboljih destinacija za ljeto 2011. po izboru National Geographic Travelera, jednog od nekoliko magazina što pod okriljem National Geographica izlazi u brojnim zemljama svijeta.

U tekstu o Istri istaknuto je da se duž 333 milje njene obale vijori više od 40 Plavih zastava, jamčeći da je more vrhunske čistoće te da se plažama upravlja po načelima očuvanja okoliša. Urednici upućuju čitatelje i na zapad i jug istarskog poluotoka, gdje se kriju kristalno plave uvale s plažama od pijeska i bijelih oblutaka te pojasom mirisnih borova. Posebno se spominje 49 milja duga medulinska rivijera, obližnji srednjevjekovni gradići na brežuljcima i stare ruševine koje vrijedi istražiti.

Rt Kamenjak se i u ovom izboru nametnuo kao posebna atrakcija - prirodni rezervat na rubu svijeta, s liticama visine do 20 metara, skrivenim uvalama te prirodnim kamenitim zaravnima odličnim za sunčanje. Kupačima se ipak savjetuje da ovdje pripaze na jače morske struje.

National Geographic preporučuje putnicima da posjete i Pulu, u kojoj se nalazi izvrsno očuvan amfiteatar iz rimskog doba, mjesto brojnih ljetnih koncerata i događanja, pri čemu se ističe i filmski festival u srpnju.

Istra se u ovom izboru svrstala uz bok egzotičnim i neobičnim destinacijama u Hondurasu, Kanadi, Sjedinjenim Državama, Portugalu i drugim zemljama koje, po ocjeni urednika National Geographic Travelera, nude novi i drukčiji doživljaj te čine pravi izbor za ljetovanje.

» Top priznanja Istri

Prikaži