Top priznanja Istri

European Best Destinations: Istra - top 10 europskih vinskih destinacija

Organizacija European Best Destinations uvrstila je Istru na listu 10 najboljih vinskih destinacija Europe za 2016. godinu!

Prema izboru organizacije European Best Destinations Istra je uvrštena na listu 10 najboljih vinskih destinacija Europe za 2016. godinu! Istra se tako našla u elitnom društvu uz svjetski poznate vinske regije Bordeaux, Champagne i dolinu  Rhone, Kataloniju i Santorini, portugalske regije Alentejo i dolinu Douro te Toskanu i Pijemont.

Istarska vina na ovaj su način postigla senzacionalan uspjeh i u ovom se ekskluzivnom izboru preporučuju uz uz francuski beaujolais, portugalski porto i grčka vina iz najstarijih vinograda u Europi.
„Vino kao jedinstveni proizvod govori o regiji, o njenoj klimi, životu žitelja, njihovom ukusu i darovitosti“, navodi portal European Best Destinations i ističe da su uspjehu Istre koja je postala sinonim za dobra vina, pridonijeli predan rad, kao i prirodne odrednice koje garantiraju visokokvalitetno grožđe. Među ostalim, to su pozicija, tlo i klima koji zajedno pridonose šarmu dobrih vina crvene i bijele Istre.

European Best Destinations, organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, promovira kulturu i turizam Europe, birajući primjerice najbolje ljetne glazbene festivale, božićne sajmove, kao i najbolje destinacije za putovanja diljem kontinenta, 'kremu europskog turizma', u kojoj se sad nalazi i Istra.

U suradnji s turističkim uredima i mrežom EDEN, European Best Destinations promovira bolje razumijevanje bogatstva, različitosti i kvalitete europskih odredišta, izdvajajući najposjećenije destinacije putem svoje web stranice i društvenih mreža, s više od 2,5 milijuna posjetitelja i tisućama pratitelja na društvenim mrežama.

» European Best Destinations

Prikaži