ISTRA INFO COVID-19 X  

Top priznanja Istri

New York Times: 52 odredišta koja vrijedi posjetiti

Istra na listi must see destinacija

Dobar glas daleko se čuje, a novo priznanje Istri pristiže iz udaljenog New Yorka. Pitomi zeleni brežuljci i bistro plavo more Istarskog polutotoka uvršteni su na listu 52 odredišta koja treba posjetiti u 2017. godini.

Prestižna je to pohvala za Istru od strane The New York Timesa, jednog od vodećih svjetskih medija, koji već 12 godina netom nakon proslave Nove godine, objavljuje listu odabranih među tisuću destinacija diljem svijeta.

Istarsko podzemno blago, tartufi, nevjerojatno ukusni morski plodovi, vrhunsko vino kao i divni monumentalni ostaci iz rimske ere koji ponosno stoje i prkose vremenu, odigrali su ključnu ulogu te ponovno šarmirali svoje posjetitelje. No za iznimno dobar dojam posebno su zaslužni novootvoreni hoteli - rovinjski Family Hotel Amarin prvenstveno orijentiran obiteljskom odmoru, Valamar Isabella otvoren na otočiću Sveti Nikola kraj Poreča te Rivalmare, boutique hotel u šarmantnom Novigradu.

Uz Istru, boje Hrvatske na ovogodišnjoj ljestvici predstavlja i Dubrovnik, a zajedno su se našli uz bok  svjetski etabliranim odredištima poput Maldiva, Madagaskara, Velikog koraljnog grebena ili kalifornijskog Napa Valleya te onim nešto manje razvikanim kao što su južnokorejski grad Busan, Kazahstan ili japanski arhipelag Ryukyu.

» www.nytimes.com/interactive/2017/travel/places-to-visit.html

Prikaži