ISTRA INFO COVID-19 X  

Priopćenja

Ulaganja u male i obiteljske hotele u Novigradu

Novigrad, šarmantni gradić antičke povijesti, smješten na malom poluotoku na zapadnoj obali Istarskog poluotoka, svoj je turistički razvoj započeo sedamdesetih godina 20. stoljeća.

Tradicija ovog malog ribarskog mjesta i njegova bogata kulturno-povijesna postali su temelji izgradnje današnje atraktivne turističke destinacije: čisto more i uređene plaže, vrhunska gastronomska ponuda, sportska infrastruktura, raznovrsne manifestacije koje privlače posjetitelje tijekom cijele godine, dio su bogate ponude novigradskog turizma koju prate i stalna ulaganja u smještajnom segmentu i podizanje kvalitete u hotelima, kampovima i privatnim domaćinstvima.

Novigrad ima čak pet malih i obiteljskih hotela što je raritet za tako male sredine. Razvitak turističke privrede u tom smjeru uživa punu podršku Turističke zajednice i Grada Novigrada-Cittanova budući da su posljednjih godina mali i obiteljski hoteli postali jedan od najtraženijih turističkih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Kapacitet od 224 ležaja u privatnim, malim i obiteljskim hotelima od kojih neki imaju i četiri zvjezdice i otvoreni su gotovo cijelu godinu, u narednom bi se razdoblju trebao povećati zahvaljujući ulaganjima u ovom segmentu ponude.


Obiteljski hotel Cittar: 25 godina tradicije
U obiteljskom hotelu Cittar odlučili su se na novi poduzetnički pothvat potaknuti kontinuiranim porastom turističke potražnje te potrebom povećanja tržišne konkurentnosti postojećeg hotela smještenog u novigradskoj starogradskoj jezgri.

Nakon opsežnih priprema, projekt proširenja smještajnih kapaciteta izgradnjom hotelske depadanse kategorije 3* prijavljen je na natječaj „Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela" putem kojeg je u 2017. godini odobreno 2,28 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 6.554.152,67 kuna.

Projekt se sastoji od ukupno pet projektnih aktivnosti od kojih glavni dio projekta obuhvaća izgradnju i opremanje depandanse hotela Cittar, a očekivano vrijeme realizacije projekta iznosi 24 mjeseca. Planirano je:
- povećanje smještajnih kapaciteta s trenutnih 16 na 24 smještajne jedinice
- povećanje broja osnovnih ležajeva sa 34 na 54 osnovna ležaja
- povećanje broja dana popunjenosti hotela Cittar sa 164,11 dana na 178,12 dana godišnje
- realizacija dodatnih sadržaja (wellness prostor, saune, jacuzzi)
- kategorizacija objekta depandanse hotela na razini 3*
- produljenje turističke sezone na razdoblje izvan glavne turističke sezone
- zadržavanje postojećih 6 djelatnika i zapošljavanje 4 nova djelatnika
- ugradnja sustava obnovljivih izvora energije (dizalica topline)

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a otvaranje depandanse hotela Cittar predviđeno je u proljeće 2019.

» Hotel Cittar, Novigrad-Cittanova


Villa Rainis
Novitete na području smještajnih kapaciteta visoke kategorije priprema i obitelj Fattori. Nakon otvaranja boutique hotela Rivalmare 2016. godine, započeli su s pripremama za izgradnju novog objekta na području Novigrada. Vila Rainis zamišljena je kao ekskluzivni smještaj u kategoriji 4*, u tijeku su izrade idejnog rješenja, a otvaranje je planirano za 2019. godinu.

Podjsetimo, hotel Rivalmare, s 12 dvokrevetnih soba i jedanim apartmanom te dodatnim sadržajima, sagrađen je na bazi tehnologija obnovljivih izvora energije i sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzetnički potezi obitelji Cittar i Fattori doprinose razvitku Novigrada kao turističke destinacije, produljenju turističke sezone te povećanju konkurentnosti turističkog sektora i održivom razvoju turizma u Gradu Novigradu i Istarskoj županiji.


Opširnije o destinaciji:
» www.istra.com/novigrad

Prikaži