Priopćenja

Tour of Croatia u 2018. s oznakom 2.HC

Kvalitetu izvedbe utrke Tour of Croatia prepoznala je i Svjetska biciklistička organizacija (UCI) i odala joj posebno priznanje - na godišnjoj skupštini dodijelili su joj kategoriju 2.HC za 2018. godinu. To znači da na hrvatskoj utrci, čije se dvije etape voze kroz Istru, može nastupiti većina momčadi u kategoriji WTT - UCI World Tour Teams.

Prva dva izdanja utrke bila su uvrštena u kategoriju 2.1, dok HC označava francuski izraz hors catégorie što u prijevodu znači iznad kategorije. A iznad ove nalazi se još samo kategorija elitnih utrka među kojima su, od 38 ukupno, Tour de France, Giro'd Italia i Vuelta a España.

Iako su i proteklih godina na hrvatskim cestama vozile svjetske biciklističke zvijezde poput Marka Cavendisha i Vincenza Nibalia, pobjednika u 2017. godini, unapređenje u novu kategoriju znači da će njihov broj na sljedećem izdanju biti još veći.

Tour of Croatia, jedan od najznačajnijih sportskih događaja, održat će se od 17. do 22. travnja 2018. godine, a uz natjecateljsku komponentu, utrka promiče prirodne ljepote, kulturnu baštinu i jača gospodarski potencijal gradova i regija kroz koje prolazi.

 

» Opširnije o utrci:
www.tourofcroatia.com

Prikaži