Priopćenja

Promocija Istre u Münchenu

Večera koja je nedavno, na inicijativu velikog prijatelja Istre - vlasnika njemačkog turoperatora ID RIVA, Selimira Ognjenovića, organizirana u sjedištu medijske kuće Münchener Merkur u suradnji s istoimenom novinskom kućom i Turističkom zajednicom Istarske županije, imala je velik odjek.

Fokus prezentacije bio je na promociji Istre, a posebice na ključne novosti koje očekuju njemačke goste od ovog proljeća, kroz posebno predstavljanje istarskih vina i sadržaja 25. izdanja Vinistre najavljenog za 11., 12. i 13. svibnja ove godine.

Naime, u toj prigodi brojni uzvanici i vinski stručnjaci imali su prigodu upoznati Istru kroz vinske priče koje su izravno prenosili prisutni vinari, odnosno predstavnici vinarija Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti.

Kako bi dojam bio potpuniji, na predstavljanju je nazočila i međunarodno priznata i višestruko nagrađena, najbolja njemačka sommelierka Paula Bosch koja je dala presjek istarske vinske scene posebno predstavljajući svaku sortu i karakteristike vina. Bosch nije tajila svoje oduševljenje prezentiranim vinima te im je velikodušno dijelila pozitivne ocjene rezimirajući da ona jednostavno aktiviraju osjećaj sreće.

Nema sumnje da se prisutni uzvanici nisu uvjerili da je naša destinacija posebno atraktivna tijekom proljeća i jeseni, a cilj je bila targetirana promocija i prodaja destinacije Istre i to usmjereno prema segmentu publike s većim prihodima kojima je interes putovanja uglavnom kada nema velikih gužvi, u razdoblju pred i posezone.

Navedena inicijativa stigla je u pravo vrijeme jer je naša regija,  prema analizi percepcije branda Istre u Njemačkoj, a posebno u Bavarskoj, bez obzira na brojnost tih gostiju u Istri, nažalost još uvijek nedovoljno poznata kod ciljne skupine s većom platežnom moći. Takav je proces uspješno proveden u Austriji zahvaljujući kvalitetnoj suradnji TZ Istarske županije s njenim PR agentom, pa je u planu da se takav projekt provede i za njemačko, odnosno bavarsko tržište.

Pored prezetancije, dan ranije ID Riva i Predstavništvo HTZ-a u Münchenu na čelu s Nerom Miličić, u restoranu obitelji Ledić - Gasthof in der Au u Starnbergu - upriličili su, kako su je nazvali, „večeru hrvatskih vizionara“ te okupljanje zaljubljenika u Hrvatsku, kako bi predstavili blago istarskih poduma, arhiva i vinograda, na kojoj su sudjelovali spomenuti vinari koji su predstavili svoje priče o viziji utkanoj u zemlji, ustrajnosti u radu i ponosu.  

Obzirom na važnost njemačkog tržišta, Turistička zajednica Istarske županije će nastaviti s promocijom i to setom od nekoliko targetiranih oglasa u dnevnim novinama Münchener Merkur, koje izlaze od ponedjeljka do subote te broje približno 937.000 čitatelja, a čija tiraža prelazi 270 tisuća primjeraka. Među ostalom, prošle subote (17.02.18.) novinarka Christine Hinkofer je upravo za Münchener Merkur napisala veliku reportažu o održanoj prezentaciji Istre pod nazivom „Jednostavno crvena i sreća u staklu - Istarski vrhunski vinari, sommelierka Paula Bosch i 120 čitatelja na putničkoj večeri u novinskoj kući“, koju šaljemo u privitku uz nekoliko fotografija.

Prikaži