Priopćenja

Fodor's Travel preporučuje hrvatske nacionalne parkove

Brijuni na popisu destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2019.


Jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća za turističke vodiče i druge informativne publikacije o putovanjima, američki Fodor's Travel, i ove je godine objavio svoju popularnu Fodor's Go List, popis destinacija koje bi neizostavno vrijedilo posjetiti u 2019. godini, a na ovom prestižnom popisu našli su se i hrvatski nacionalni parkovi.

U najavi s podnaslovom 52 razloga koja će vas inspirirati i potaknuti na putovanja (52 reasons to get going) navodi se kako Hrvatska, osim već dobro poznatog kristalnog mora na obali, u svojoj unutrašnjosti nudi očuvanu prirodu s brojnim rijekama, jezerima i slapovima, koji su raspoređeni u osam prekrasnih nacionalnih parkova: Plitvice, Paklenica, Krka, Risnjak, Mljet, Sjeverni Velebit, Kornati te otočje Brijuni na kojem posjetitelji mogu hodati uz više od 200 otkrivenih stopa dinosaura.

Urednici Fodorsa svake godine objavljuju listu destinacija koje preporučuju svojim brojnim čitateljima i pratiteljima pa su tako na listu za 2019. godinu, među ostalima, uvršteni gradovi Berlin, Detroit, Cartagena i Kuala Lumpur, od regija Laponija i talijanska Puglia, države Trinidad i Tobago i Senegal, od prirodnih atrakcija rijeka Nil, Mrtvo more, pustinja Atacama i jezero Titikaka te australski nacionalni park Uluru-Kata Tjuta i kanadski Nunavut s impresivnim fjordovima i glečerima, dok za Hrvatsku ističu da je njenih 8 fotogeničnih nacionalnih parkova dodatnih 8 razloga da se uvrsti na listu poželjnih putovanja.

» www.fodors.com/news/photos/fodors-go-list-2019

Prikaži