Priopćenja

Nova zračna linija Bordeaux - Pula

Hrvatska turistička ponuda i njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljeni su u Parizu na 37. izdanju specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj drugu godinu zaredom predstavilo je turističku ponudu na ovom jedinstvenom sajamskom događanju posvećenom zdravstvenom i SPA turizmu, talasoterapiji i termalizmu.

„Izuzetno smo zadovoljni što su ostvareni porasti dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Sve je to posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja. Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

U prilog još boljim dolascima s francuskog tržišta ide i sve bolja zračna povezanost, a uz brojne nove charter letove, za 2019. godinu najavljeno je šest novih zračnih linija iz Francuske za Hrvatsku. Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te iz Bordeauxa za Pulu.

Prema najavi prvi avion bi u pulsku zračnu luku trebao sletjeti 2. lipnja, a Bordeaux i Pula bit će povezani direktnom linijom sve do 2. listopada 2019. godine: www.volotea.com/en/flight-offers/bordeaux/pula

Uz avio liniju s Bordeauxom, Istra je s Francuskom od prošle godine već povezana izravnim letom Nantes - Pula koji će u 2019. godini letjeti u razdoblju od 10. travnja do 30. listopada: www.volotea.com/en/direct-flights/nantes/pula

 

Prikaži