Priopćenja

En primeur 2019

Više od šezdeset proizvođača malvazija kao i dvadesetak proizvođača autohtonih sorti Bregovite Hrvatske i žlahtine, predstavit će novu berbu na osmom izdanju En primeura u Zagrebu u ponedjeljak 11. veljače, u organizaciji Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre te Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore.

U hotelu Esplanade brojni će sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari, ugostitelji i svi ljubitelji vina na jednoj od najatraktivnijih vinskih manifestacija moći kušati vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im najviše odgovaraju.

Tradicionalno, od 13 do 16 sati degustacija je rezervirana isključivo za profesionalce, a od 16 do 19 sati otvorena je za širu javnost i ljubitelje vina. Ulaz je slobodan, ali samo uz pozivnicu ili prethodnu prijavu putem Vinistrine mrežne stranice: www.vinistra.com.

Po uzoru na tradicionalno kušanje novih berbi u Francuskoj, Vinistra je prvo kušanje malvazija organizirala 2012. što je hrvatsko vinsko tržište odlično prihvatilo. Od tada broj izlagača, ali i posjetitelja kontinuirano raste.

Vinarima će se na En primeuru ove godine pridružiti i pršutana Jelenić te proizvođač sireva Latus iz Žminja.

 

zg

 

Prikaži