Priopćenja

Hommage začetnicima istarskog ugostiteljstva

Aktivnost se provodi unutar Gourmet proizvoda koji Turistička zajednica Istarske županije razvija već dugi niz godina, a koji, među ostalim, obuhvaća pripremu i tisak vodiča Istra Gourmet, jedan od najtraženijih i najpopularnijih turističkih promotivnih materijala Istre.  
Navedena publikacija, pored pregleda najvažnijih istarskih gastronomskih proizvoda, sadrži iscrpnu i preciznu ljestvicu restorana i konoba, selekciju vinarija, proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja te popis pčelara/medara, sirara i pršutara.  


Od prošle godine, osim proglašenja TOP restorana i konoba, dodijeljene su posebne nagrade objektima koji su se posebno istaknuli na polju međunarodne promocije i razvoja istarske enogastronomije, napretka u odnosu na prethodnu godinu te kreativnog korištenja lokalnih sastojaka u novom degustacijskom meniju.


Ove godine uslijedio je logičan razvoj priče pa je u skladu s tim pokrenuta akcija „Hommage začetnicima istarskog ugostiteljstva“ s ciljem odavanja počasti  osobama/obiteljima koje se više od pola stoljeća  bave ugostiteljskom djelatnošću.  


Obzirom da se ustanovilo da u Istri postoji velik broj takvih legendarnih osoba/objekata koji su se čitav svoj život bavili ovim starim zanatom, vješto spajajući umjetnost i tradiciju, odlučeno je da se svake godine upriliči svečanost na kojoj će se dodijeljivati plakete kao čin velikog priznanja takvim legendama ugostiteljstva, jer one to i zaslužuju.


Istarskih zlatnih laureata ugostiteljstva u 2019. godini proglašeno je ukupno osamnaest osoba/obitelji.

hommage_nagradeni

hommage_gina

hommage

informacije

 

Prikaži