Priopćenja

Istria Gourmet Festival

IGF

Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim patnerom i hotelskom tvrtkom Maistra, organizira peti po redu Istria Gourmet Festival, s iznimno bogatim dvodnevnim programom.

Kongres, čija je osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, održat će se 28. i 29. listopada 2019. u dizajn hotelu Lone u Rovinju.

U goste dovodimo vrhunske zvijezde, chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, koji će održati atraktivne show cookinge i zanimljiva izlaganja.

Prvi dan konferencije, s gotovo 24 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je ugostiteljstvu. Senzacija uvodnog dana je zacijelo priznati talijanski chef Mauro Uliassi, ovogodišnji dobitnik treće Michelinove zvijezde, čija se jednostavna i suvremena kuhinja bazira na tradiciji jadranske rivijere, a inspiraciju pronalazi u mirisu mora. Druga senzacija je gostovanje chefa legendarnog restorana Da Vittorio iz Bergama, Roberta Cerea, kojeg od 2010. godine krase tri Michelinove zvijezde, a od 2002. član je luksuzne hotelske grupacije Relais & Châteaux.

Drugi dan konferencije, također vrlo zanimljiv, donosi pregršt stručnih predavanja uz okrugli stol na temu važnosti izvrsnog ugostiteljstva u luksuznim hotelima, a namijenjen je hotelskom sektoru, odnosno velikim i malim obiteljskim hotelima. Na panelu će biti predstavljeni primjeri dobre prakse: Mandarin Oriental iz Coma, Borgo Sant'Andrea iz Amalfija, Les Chais Monnet iz francuskog Cognaca te mnogi drugi.

U drugom dijelu konferencije, šest chefova s ukupno osam Michelinovih zvjezdica održat će svoja originalna izlaganja i atraktivne show cookinge.

Istovremeno, za one koje žele promišljati o tome kako koristiti izvrsno meso u kuhinji, u susjednoj će se dvorani održati izuzetno zanimljiv specijalizirani masterclass posvećen mesu na temu O mesu: tri sjajna majstora i tri chefa u promišljanju kako koristiti izvrsno meso u kuhinji.

Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se, već tradicionalno, i tri gala večere, pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svi zainteresirani tako će imati priliku upoznati nekog od svjetskih chefova, uživati u njihovim delicijama u jednom od najekskluzivnijih ambijenta u Istri te doživjeti nezaboravno gastronomsko iskustvo. Prva gala večera će biti u znaku chefova Enrica Bartolinija & Donata Ascanija iz restorana MUDEC, Milano (Michelin 2*) te GLAM iz Venecije (Michelin 1*). Druga gala večera će biti u režiji chefa Francesca Sposita Taverne Estia, Napoli (Michelin 2*), a treću gala večer pod palicom chefa restorana Da Caino, Montemerano/Toskana (Michelin 2*), Valerie Piccini.


Vidimo se u Rovinju 28. i 29. listopada!

www.istra.hr/igf

Prikaži