Priopćenja

Obavljen javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre u 2020. godini

Obavljen javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre u 2020. godini

Upravni odjel za turizam Istarske županije je objavio Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija, projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2020. godini. Opći ciljevi ovog programa jesu ravnomjeran razvoj Istre, razvoj cjelogodišnjeg turizma i jačanje brenda destinacije. Programom se provode dvije mjere, i to:

A) PODIZANJE KVALITETE TURISTIČKIH MANIFESTACIJA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE
Ovom mjerom se potiče podizanje kvalitete i unaprjeđenje turističkih manifestacija regionalnog značaja koje se održavaju na najmanje 3 ili više lokacija, odnosno mjesta, općina gradova Istre, te koje se primarno održavaju izvan glavne turističke sezone i promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti. Putem ove mjere, za koju je izdvojeno ukupno 210.000 kuna a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna, sufinanciraju se isključivo troškovi za unaprjeđenje ekoloških standarda, pristupačnosti i boravka tijekom manifestacije, te estetskog uređenja i nadogradnje manifestacije. Prihvatljivi prijavitelji jesu lokalne turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove, obrti i trgovačka društva.
B) RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA I PROJEKATA SPECIJALNIH INTERESA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE
Kroz ovu mjeru se dodjeljuju potpore za razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, te kulturni i eno-gastronomski turizam, te za projekte kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji. Za ovu mjeru je izdvojeno ukupno 120.000 kuna a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna, a sufinanciraju se isključivo troškovi uređenja, opremanje i označavanja biciklističkih, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza (smeđa signalizacija nije uključena), izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), zatim muzeja, tematskih kuća, uvođenje bike-share usluge, bike servisa, bike parkova, te postavljanje brojača bicikala na turistički manje razvijenim područjima.

Prihvatljivi prijavitelji jesu lokalne turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave. Tekst javnog poziva, sve potrebne informacije i obrasci za podnošenje zahtjeva objavljeni su na sljedećem linku:

http://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/natjecaji/2020/200112_Javni_poziv_turizam.pdf,

a dodatne informacije vezano za ovaj javni poziv mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu

turizam@istra-istria.hr.


Rok za predaju prijava je 10. veljače 2020. do 16 sati.    

Prikaži