ISTRA INFO COVID-19 X  

Priopćenja

Završje među TOP 10 filmskih lokacija

[27.02.2020.]

U nedjelju 24. veljače 2020. na Berlinskom filmskom festivalu, Berlinaleu, nakon gotovo 3 mjeseca neizvjesne borbe u utrci za Location Award, proglašen je pobjednik! Izbor za najbolju filmsku lokaciju već treću godinu zaredom organizira European Film Commissions Network (EUFCN) u suradnji s filmskim portalom Cineuropa.

Među 10 lokacija u užem izboru bio je uvršten i istarski gradić Završje, kandidat Istarske filmske komisije-Istria Film Commission koja je u okviru Istarske kulturne agencije zadužena za promociju Istre kao filmske destinacije.

» Filmske lokacije u Istri

Deset europskih lokacija koje sve redom naglašavaju ljepotu i raznolikost Europe, kandidirali su filmski uredi/filmske komisije, članovi Europske mreže filmskih komisija / European Film Commissions Network (EUFCN).

Glasanje je započelo krajem studenog, a 31. prosinca produljen je rok sve do 20. siječnja 2020. Do samog kraja glasanja, vodila se tijesna bitka između Završja (HR) i El Hierra (ES), kandidata Canary Island Film Commission. El Hierro je lokacija na kojoj je snimana triller TV serija „Hierro“. Na kraju, većinom glasova, primat je pripao El Hierru.

Natjecati se sa ostalih, veličanstvenih 9 lokacija, biti uz bok nominiranim lokacijama, europskim metropolama, prekrasnim tisućljetnim lokacijama, pejzažima koji ostavljaju bez daha, predstavljao je pravi izazov za Istru i naše malo Završje koje broji tek 40 stanovnika…

„Srebrno“ drugo mjesto predstavlja velik uspjeh za naše Završje, Istru i Hrvatsku!
Glasovi i podrška koju smo dobili iz svih krajeva svijeta, upisalo je Završje u europsku filmsku mapu i sam vrh poželjnih lokacija za snimanje. Impresivne lokacije kao i državni poticaji, utjecali su na dolazak velikih filmskih produkcija u Istru. Puno se snima u Istri, a vjerujemo da će ovaj rezultat doprinijeti većoj vidljivosti Istre i Hrvatske, kao poželje filmske destinacije.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo se svim glasačima Završja.

 

Robin Hood Zavrsije

Prikaži