Priopćenja

Jesenske edukacijsko-kuharske radionice

Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) u Edukacijsko gastronomskom centru Istre organizira jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica s ciljem trajne edukacije i usavršavanja kuharskih kompetencija sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma te valorizacije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre.  

Nove tematike valorizacije specifičnih namirnica te njihove upotrebe kroz različite aspekte kreativne gastronomije, bit će teme jesenskog ciklusa koji traje do 5. prosinca. U ovom ciklusu gostuju važna lica hrvatske gastronomske scene uz već poznate kuharske majstore, koji već godinama educiraju polaznike raznovrsnim edukacijama.  

 »» Kalendar i prijava na radionice   

Didaktička kuhinja kao ključna komponenta Edukacijsko gastronomskog centra Istre djeluje s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala turističko-ugostiteljskog sektora u svezi valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre odnosno vrednovanja istarske, ali i hrvatske gastronomije. Od osnutka centra do danas, u Edukacijsko gastronomskom centru kroz šest proljetnih i šest jesenskih ciklusa provedeno je 187 radionica, putem kojih se educiralo 2.148 polaznika s područja cijele Hrvatske, ali i inozemstva.  

Radionice se provode uz podršku Istarske županije i u suradnji s partnerima projekta: Upravnim odjelom za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Upravnim odjelom za turizam, Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Istarske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Pula i Turističkom zajednicom Istarske županije.  

Predavači i chefovi mentori radionica: 
azrri.hr/hr/edukacija/kuharske-radionice-za-profesionalce/  

Informacije: +385 52 351 596, edukacije@azrri.hr  
Facebook EdukacijskiGastronomskiCentarIstre
Instagram @azrri_keyq

Prikaži