ISTRA INFO COVID-19 X  

Priopćenja

Naj-kamp Adria 2022.

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si i ove je godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria. Radi se o 12. izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, a dodjela nagrada održana je u sklopu Hrvatskog kamping kongresa održanom od 8. do 10. studenog u Šibeniku.

Rezultati s početka 11. mjeseca 2022. odlični su za hrvatske kampove koji su ostvarili 20,7 milijuna noćenja što je 11% više od rekordne sezone 2019. i čak 22% više nego 2021.. Kampisti iz Njemačke ostvarili su 8,5 milijuna noćenja, a na drugom mjestu su tradicionalno Slovenci s 2,8 milijuna noćenja. Najviše gostiju iz Slovenije kampiralo je u kampovima na Lošinju, u Medulinu, Novalji, Umagu, Vrsaru i Funtani.

Slovenci najviše vole prirodne kampove s puno hladovine na parcelama, raznolikom plažom i dobrom animacijom. U kategoriji većih kampova u Istri najviše glasova dobio je kamp Lanterna Premium iz Tara kod Poreča. Svake godine se pobrinu za neku novost te su tako ove godine gosti mogli boraviti u romantičnim kućicama postavljenim uz infinity bazen s prekrasnim pogledom na Novigrad i zaljev rijeke Mirne. Drugo mjesto osvojio je kamp Valkanela iz Vrsara, a treće kamp Istra Premium iz Funtane.

Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane koji je otvoren tijekom cijele godine. Uz proširenje kampa dodali su i luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenom i jacuzzijem, a upravo završavaju i wellness. Drugo mjesto osvojio je wellness kamp San Servolo kod Buja otvorenom prošle godine, a treće kamp Lighthouse u Savudriji.

U Hrvatskoj samo 13 kampova omogućava nudističko kampiranje. Najviše je glasova dobio kamp Ulika kod Poreča koji pruža miran odmor, a od noviteta nudi boravak u modernim mobilnim kućicama smještenim uz bazen, dok je drugo mjesto u kategoriji FKK kampova osvojio kamp Koversada iz Vrsara.

»» www.avtokampi.si/novice/naj-kamp-adria-2022

[14/11/2022]

Prikaži