ISTRA INFO COVID-19 X  

Priopćenja

U Hrvatskoj održan ADAC Jahrestagung 2022.

Godišnji skup ADAC Jahrestagung 2022., njemačkog autokluba koji broji više od 20 milijuna članova, održan je u od 18. do 21. studenog u Hrvatskoj u hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Ispostava HTZ-a u Münchenu uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Više od 200 agenata i direktora iz 18 regionalnih ADAC klubova iz cijele Njemačke sudjelovalo je na različitim poslovnim radionicama, predavanjima i prezentacijama, a s predstavnicima ADAC-a i turističkim agencijama susreli su se i predstavnici regionalnih turističkih zajednica, odnosno turističkih klastera.

Riječ je o udruženju kojem Nijemci izuzetno vjeruju i koje je često prva adresa za informacije potrebne za planiranje putovanja, a što je posebice važno za Hrvatsku kao jednu od omiljenih auto destinacija njemačkih ljubitelja putovanja. O značaju ADAC-a i njegovoj ulozi kao strateškog partnera hrvatskog turizma govore i odlični efekti dosad provedenih zajedničkih promotivnih aktivnosti, koje su dale vrlo vidljive i mjerljive rezultate.

Uvodne i pozdravne govore održali su Aquilin Schömig i Andreas Neumann, generalni direktori ADAC Reisevertrieb GmbH, Karlheinz Jungbeck, ADAC-ov predsjednik za turizam.

Njemačka je najvažnije hrvatsko turističko tržište s kojeg se ostvaruje najveći turistički promet, odnosno koje u ukupno realiziranim turističkim noćenjima u Hrvatskoj ostvaruje udio od oko 24 posto. Upravo zato se zajednička suradnja s ADAC-om nameće kao jedan od važnih preduvjeta u ostvarenju potencijala koji se dodatno otvaraju na njemačkom tržištu.

ADAC prepoznaje kvalitetu i raznolikost hrvatske turističke ponude u svim segmentima, posebno kvalitetu kamping ponude na čijem su prestižnom popisu najboljih europskih kampova ove godine uvrštena čak 149 hrvatska kampa, a 21 hrvatski kamp dobio je oznaku Superplatz kao najvišu nagradu kvalitete.

Dobru poziciju Hrvatske na tržištu Njemačke potvrđuju i posljednje dostupni podaci Njemačkog instituta za turizam (FUR), prema kojima naša zemlja zauzima visoko 4. mjesto najpopularnijih inozemnih destinacija Nijemaca, dok se na području Bavarske naša zemlja nalazi na odličnom 2. mjestu.

[22/11/2022]

Prikaži