ISTRA INFO COVID-19 X  

Priopćenja

Plava Laguna u pripremama za 2023.

Plava Laguna u proteklih je nekoliko tjedana posjetila niz srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj te tako nakon uspješno zaključene turističke sezone 2022. započela potragu za sezonskim radnicima za narednu turističku sezonu. Iako je danas potraga za radnicima postala cjelogodišnji posao, iz Sektora za ljudske resurse Plave Lagune, već su kontaktirali ovogodišnje zaposlenike od kojih će se veliki dio u sljedećoj sezoni vratiti. U Plavoj Laguni sezonski radi oko 1500 djelatnika, dok je isto toliko zaposleno na jednom od oblika trajne suradnje. No, osim sezonaca povratnika, tvrtka surađuje i s nizom strukovnih srednjih škola. Nastavak je to višegodišnje suradnje, ali i obećavajući početak novih suradnji.

U proteklih nekoliko tjedana Plava Laguna predstavila se učenicima kroz programe namijenjene srednjoškolcima u Bujama i Poreču te čak u jedanaest strukovnih srednjih škola na području središnje i istočne Hrvatske – u Sisku, Garešnici, Novoj Gradišci, Grubišnom Polju i Bjelovaru te Našicama, Vinkovcima, Dalju, Vukovaru, Virovitici i Slavonskom Brodu.

„Svim učenicima je predstavljena mogućnost obavljanja ljetne prakse u našim objektima na području Poreča i Umaga u sklopu koje su učenicima iz udaljenijih mjesta osigurani i smještaj te topli obroci o trošku poslodavca. Plava Laguna u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta nudi stipendije učenicima turističko-ugostiteljskog usmjerenja kroz 10 mjeseci školske godine i siguran posao po završetku školovanja. U suradnji sa školama organiziraju se i studijska putovanja za učenike kroz koja se učenici „uživo“ upoznaju s nekolicinom naših objekata te dobiju uvid u funkcioniranje velikih sustava. Posljednji, ali ne i manje važan program koji se nudi učenicima je mogućnost sezonskog zapošljavanja tijekom i po završetku školovanja“, naglašava zamjenica direktora ljudskih resursa Ivana Halambek.

„Interes učenika na prezentacijama je bio poprilično izražen, naročito u srednjim strukovnim školama srednje i istočne Hrvatske. Poseban je osjećaj vidjeti motivirane učenike koji svoju budućnost vide u turizmu, a i spoznaja da su oni koji su još uvijek neodlučni na ovaj način zasigurno dobili dodatan uvid i motivaciju u odabiru svoje buduće karijere za koju vjerujemo da će Plava Laguna u jednom trenutku biti dio njihovog puta“, ističe Halambek.

Plava Laguna je hotelska kompanija koja posluje u Poreču, Umagu i Rijeci te u svom portfelju ima 20 hotela, 9 kampova i 11 apartmanskih naselja. Na godišnjoj razini ostvaruje preko pet milijuna noćenja, a dnevno može ugostiti 43 tisuće gostiju. Svi djelatnici koji su radili maksimalan fond sati tijekom ljetnih mjeseci, osim redovne plaće, dobili i 6250 kuna dodatne nagrade za uspješne radne rezultate, a pred njima je i isplata božićnice, koju u proporcionalnom dijelu dobivaju i svi radnici koji su radili barem dva mjeseca u godini.

U sljedećih nekoliko tjedana Plava Laguna predstavit će svoju ponudu i u šest gradova diljem Bosne i Hercegovine odakle je u posljednje 4 godine pristiglo dvije tisuće djelatnika.

Opširnije:
biz.plavalaguna.hr/hr/natjecaji/posao-u-plavoj-laguni

[25/11/2022]

Prikaži