Priopćenja

Održana 32. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a

Na 32. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, održanoj u Matuljima 8. travnja, članovi Vijeća su, između ostalog, usvojili odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i potpora temeljem ranije raspisanih javnih poziva.

Riječ je o Javnom natječaju za dodjelu sredstava regionalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. putem kojeg je ukupno dodijeljeno preko 3,4 milijuna eura za 41 projekt. Sredstva su dodijeljena i putem Javnog natječaja za udružene turističke zajednice i to preko 2,9 milijuna eura za 114 projekata koji su zadovoljili sve uvjete natječaja.

Turističko vijeće HTZ-a na sjednici je usvojilo i odluku o odobrenju sredstava u iznosu od gotovo 1,3 milijuna eura namijenjenih za marketinške suradnje s preko 30 organizatora TOP događanja u 2024. godini, a među kojima su primjerice ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag, INmusic festival, SEA STAR festival, Rabska fjera, Dubrovačke ljetne igre, Sinjska alka i dr.

Članovi Vijeća usvojili su i Godišnje izvješće o izvršenju programa rada HTZ-a za 2023. godinu, kao i prateća financijska izvješća prema kojima je HTZ u prošloj godini ostvarila ukupni prihod, koji uključuje i sredstava iz posebnih fondova, u iznosu od 47.855.541 eura. Navedeno predstavlja realizaciju od 100,1% u odnosu na planirane prihode.


»» Odabrani projekti regionalnih turističkih zajednica
na turistički nedovoljno razvijenom području:
www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/sredstva-za-regionalne-turisticke-zajednice-na-turisticki-nedovoljno-razvijenom-podrucju-i-kontinentu

»» Odabrani projekti udruženih turističkih zajednica:
www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/sredstva-za-udruzene-turisticke-zajednice


[09/04/2024]

Prikaži