Priopćenja

Istra predstavlja novi turistički proizvod

Doživite Istru s novih visina: Scenic experience

Proizvod je osmišljen s ciljem da se ponudi premium usluga za goste koji traže više

 

Projekt su pokrenuli Turistička zajednica Istarske županije i partneri - Vinarija Rossi, Cantina - Saints Hills i Meneghetti Wine Hotel & Winery

Istra će ove sezone svoje goste dočekati s još jednim novim turističkim proizvodom/doživljajem zahvaljujući inicijativi koju su  pokrenule Turistička zajednice Istarske županije i partneri - Vinarija Rossi iz Vižinade, Cantina - Saints Hills iz Višnjana i Meneghetti Wine Hotel & Winery iz Bala. Radi se o ponudi ekskluzivnog obilaska Istre helikopterom.

Proizvod je osmišljen s ciljem da se ponudi premium usluga onim gostima koji traže više, koji su u turizmu navikli na nezaboravne doživljaje i koji si to mogu priuštiti. Usluga koja predviđa nekoliko različitih modela/proizvoda vožnje helikopterom bit će dostupna tijekom cijele sezone, odnosno od 27. svibnja do 31. listopada 2024. godine.

Vinarija Rossi u Bajkinima kod Vižinade bit će baza gdje će helikopter biti stacioniran, a osim Rossija, i ostale vinarije na svojim imanjima raspolažu vlastitim heliodromom.

Proizvod Scenic experience - Sightseeing flight usluga pruža mogućnost panoramskih letova u trajanju od 20 do 60 minuta tijekom kojih će se obilaziti živopisni krajolici, kultne znamenitosti i srednjovjekovni gradići, obala i unutrašnjost, kao i pogledi na veličanstvene zalaske sunca, tako da će svaki trenutak biti remek-djelo luksuza i avanture.

Osim sightseeing vožnje helikopterom nudit će se takozvani „Destinacijski paketi“ koji će s bazne točke kod Vinarije Rossi uključivati i posjete istarskim destinacijama kao što su Motovun, Buzet, Pula, Grožnjan, Rovinj, ali i posjet atrakcijama u drugim hrvatskim županijama.

Također, usluga će obuhvaćati i Airport shuttle service koji će nuditi mogućnost dolaska u Istru ili odlaska do brojnih obližnjih zračnih luka, primjerice do Trsta, Venecije, Trevisa, Rijeke, Zagreba, Zadra, Splita, Malog Lošinja….  

„Ovo je novi produkt koji će posjetiteljima Istre ponuditi novi pogled na Istru, sugestivne i romantične prizore koji su mogući iz ptičje perspektive, nezaboravne doživljaje, luksuzne transfere za zahtjevnije goste i još mnogo dodatnih mogućnosti koje će našu regiju još jače definirati kao lifestyle destinaciju, 'place to be' za istinske hedoniste.“, izjavio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije na konferenciji za novinare održanoj danas u Vinariji Rossi povodom predstavljanja ovog atraktivnog doživljaja.

„Veseli me što je naša vizionarska ideja realizirana i što smo utemeljitelji heli-turizma u Istri. Prva smo vinarija u Hrvatskoj koja je na svom imanju, u Bajkinima, izgradila heliodrom i to je uz našu premium ponudu bio ključni razlog zbog kojeg smo dvije godine za redom dobili jedan od najprestižnijih globalnih evenata u auto industriji Legendary Moments by BMW. Zahvaljujući našem heliodromu gosti koji traže autentične destinacije, dozu luksuza i vrhunsku ponudu za čas su u Istri iz bilo kojeg grada u Europi i mogu uživati u ljepotama našeg poluotoka“, istaknuo je Filip Rossi, jedan od vlasnika poznate istarske obiteljske vinarije Rossi.

Povodom lansiranja novog turističkog proizvoda čestitku je uputio istarski župan Boris Miletić: „Naša Turistička zajednica, u suradnji s partnerima, još jednom čini iskorak po pitanju osmišljavanja  inovativnih turističkih proizvoda i usluga. Upravo je to ključ uspjeha: uvijek težiti novim doživljajima i ponudama koji će Istru kao destinaciju učiniti još konkurentnijom i privlačnijom za odmor. Projekt Helifly Istria je i na tragu naše vizije o daljnjem razvoju turizma na Poluotoku kojeg vidimo u održivosti, podizanju kvalitete i privlačenju gostiju veće platežne moći jer smo kvantitetu, u smislu broja dolaska i noćenja gostiju, već odavno dostigli“, poručio je župan Miletić uz zahvalu svim uključenima u ideju i realizaciju projekta.  

Inače, helikopter je u vlasništvu austrijske tvrtke Heli Salzkammergut iz Bad Ischla, a model koji će letjeti po Istri je Bell 206 Jet Ranger - jednomotorni laki višenamjenski helikopter s pet sjedala, proizveden od strane američkog proizvođača Bell Helicopter Company, danas poznatog kao Bell Helicopter Textron.

Svestrani helikopter Bell 206 Jet Ranger može se koristiti za transport materijala, za fotografske letove, obuku i druge radne letove te može udobno smjestiti četiri putnika. Njegove dobre letačke karakteristike i izvrsne performanse čine ga lako upravljivim.

 

Specifikacije i performanse helikoptera  

Osoblje / Pilot 1 Promjer rotora 10.16 m
Broj putnika 4 Ukupna duljina helikoptera 11,82 m
Pogon 1 turbo osovinski motor Širina helikoptera 1,92 m
Model motora Allison 250-C20B Ukupna visina helikoptera 2.90 m
Snaga motora 420 PS/KS Težina praznog helikoptera 820 kg
Maksimalna brzina 240 km/h Maksimalna uzletna težina 1452 kg
Doseg 500 km Potrošnja Jet A1 100 L/h  


Krenite na nezaboravno putovanje, gdje nebo nije granica, već početak izvanrednog iskustva! 

Prikaži