Istarski sezonski specijaliteti ponuđeni u prestižnom hotelu Westin Palace u centru Milana
U ponedjeljak, 23. travnja u Milanu održala se jednodnevna prezentacija Istre kroz školu istarske kuhinje te istarsku večeru i to u ekskluzivnom restoranu Casanova hotela Westin Palace u centru grada.
U ponedjeljak, 23. travnja u Milanu održala se jednodnevna prezentacija Istre kroz školu istarske kuhinje te istarsku večeru i to u ekskluzivnom restoranu Casanova hotela Westin Palace u centru grada.
Radi se o drugoj organiziranoj prezentaciji koja se odvija u sklopu kulinarske inicijative pod nazivom "Per tutti i gusti - Il Giro d'Italia a tavola" (Za sve okuse - Tour po Italiji na trpezi) koja je upravo Istri, odnosno njenoj kuhinji, posvetila cijeli mjesec.
Tržište Sjeverne Italije je inače vrlo atraktivno za Istru, a treba dodati i da je posljednjih godina dolazak gostiju sa tog tržišta u opadanju, stoga se TZ Istarske županije odlučila intenzivirati promociju samostalnim prezentacijama u suradnji sa agencijom Trenta Gourmet.
Večera posvećena Istri počela je show cookingom chefova Nenada Kukurina i Roberta Kličkovića iz restorana Mare & Monti iz Umaga koji su spravljali delicije poput tartara od brancina sa emulzijom maslinova ulja, sokom od naranče i medom, zatim ovčje skute sa šparogama i flambiranim škampima te pršuta u vinu sa pljukancima i bijelim tartufom.
Nakon prezentacije uslijedila je istarska večera na bazi sezonskih specijaliteta u režiji navedenih chefova koji su svaki slijed sljubili vinima i uljima brenda Ol Istria porečke Agrolagune. Agrolagunine proizvode predstavljala je Katja Gašparini, dok je o Istri i njenim ljepotama govorio direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević.
Cijeli je događaj uz veliko oduševljenje bio medijski popraćen od strane eminentinih blogera, specijaliziranih novinara, opinion makera, talijanskih sommeliera, a pored ostalih uglednih gostiju prisutan je bio i direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji Dario Matošević.
Ured TZ Istarske županije