ISTRA INFO COVID-19 X  

ISTRA INFO COVID-19

Call center +385 52 880088

Ulazak u Istru-Hrvatsku

Ulazak u Istru-Hrvatsku

[Ažurirano: 01.04.2021.]

Od 1. travnja olakšan ulazak u Istru-Hrvatsku

Od 1. travnja na snagu stupa novi paket mjera koji omogućava olakšan ulazak u Istru-Hrvatsku:

• Osobama koje imaju PCR test ili antigenski test koji se nalazi na listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).
Ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, do desetog dana od datuma izdavanja tog testa mora se ponovo provesti testiranje.

• Osobama koje su preboljele Covid-19
uz test napravljen unazad 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenoj bolesti Covid-19, izdane od liječnika

• Uz predočenje potvrde o cijepljenju osobama kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva ili od cijepljenja jednom dozom , ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi (Johnson&Johnson).

Uvode se dodatne mjere koje će olakšati putovanja roditeljima s djecom:
• za djecu do sedam godina starosti nije potreban test, ako roditelji/skrbnici posjeduju negativni PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti Covid-19.

• Državljanima trećih zemalja omogućen je ulazak u Hrvatsku ukoliko zadovolje jedan od gore navedenih uvjeta te predoče potvrdu o uplaćenom aranžmanu u turističkom smještaju ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj.


Za brže i jednostavnije postupke na granici, svim stranim putnicima, neovisno o državljanstvu, savjetuje se da ispune obrazac Uđi u Hrvatsku - Enter Croatia.

 

» Ulazak u Istru/Hrvatsku iz država članica EU/EEA
» Ulazak u Istru/Hrvatsku iz trećih zemalja [izvan EU/EEA]
» Ulazak u Hrvatsku iz humanitarnih razloga
» Napomena o isteku ili odsutnosti PCR testa
» Za osobe oporavljene od Covida-19
» Napomena za putnike koji se vraćaju u Njemačku

 

Prikaži