Zabava i tematski parkovi

Paleo park Mon Perin

Tražite li mjesto gdje čitave obitelji i grupe školaraca mogu učiti i zabavljati se, Paleo park u kampu Mon Perin kraj Bala je pravo mjesto za vas.

Riječ je o zabavnom vodenom parku na temu dinosaura i popratnim edukativnim sadržajima na više od 16 tisuća kvadrata izvornog mediteranskog krajolika. Posjetitelji ovdje mogu prošetati među replikama dinosaura različitih veličina - obilazak je to što rađa znatiželju i čuđenje.

Bale, gradić kraj Rovinja, su 1995. ušle na svjetski popis paleontoloških nalazišta, nakon što su par godina ranije na ovom području otkriveni ostaci dinosaura. Većinom su to ostaci sauropoda, biljojeda koji su se kretali četveronožno. Nađene su i kosti Histriasaura, najstarijeg poznatog dinosaura-biljojeda na svijetu, kao i kosti Brahiosaura, jednog od najvećih dinosaura koji su ikada hodali Zemljom. Među nalazima su i ostaci dinosaura mesojeda.

Osim edukativne šetnje, Paleo park nudi opuštanje u kompleksu bazena koji se prostire na 706 četvornih metara i izveden je u obliku dinosaura.
Čine ga bazeni za djecu i odrasle, te bazen sa sjedalima za masažu. Oni koji više vole jacuzzi i sunce provest će dan u vrućoj kupki koja se prostire na 20 kvadrata, ili se sunčati na velikom prostoru kod glavnog bazena. Djeci su namijenjeni pješčanici s kostima dinosaura, a tu je i restoran s terasom i sobe za presvlačenje.

Park se nalazi u kampu Mon Perin, pa je smještaj lako organizirati. Baljanska obala je jedino područje u svijetu gdje su fosili izumrlih reptila sačuvani pod morem. Ona je pravo paleontološko blago, te dobiva na važnosti u međunarodnim znanstvenim krugovima. Otkriveno je da su neki dinosauri s ovog područja stari više od 130 milijuna godina - u to ih je vrijeme na području današnjih Bala živjelo desetak vrsti.

Paleo park u Balama vas vodi milijunima godina u Zemljinu prošlost, u čudesan svijet dinosaura, golemih bića koja su nekoć vladala planetom.

Otvorenost:
13.05. - 23.09.2024.

Radno vrijeme:
13.05. - 23.09.: 10:00 - 18:00

Informacije:
San Polo 3, Mon Perin, HR-52211 Bale
T: +385 52 824 338
paleo@monperin.hr
www.camping-monperin.hr

Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Paleo park Mon Perin
Prikaži