Doživite Kršan

Festival samoniklog bilja

U proljeće, kada priroda postaje čarobni vrt u kojem ubiremo hranu, ali i lijekove, Kršan će postati središte biljnog svijeta kao domaćin Festivala samoniklog bilja.

Jeste li znali da se u malom, srednjovjekovnom Kršanu u Istri svake godine održava festival samoniklog bilja?
Da, dobro ste pročitali, festival samoniklog bilja. Naša Istra, trokutasti poluotok u Jadranskom moru prava je riznica biološke raznolikosti bilja koje slobodno raste u prirodi. Biljke su oduvijek istarskim ljudima služile kao hrana, lijek, okrjepa ili kozmetika. Zato ovom manifestacijom želimo istaknuti važnost prepoznavanja, branja i korištenja samoniklog bilja u svakodnevnom životu. Jer, tradicija se ne smije zaboraviti.

Što se na festivalu može vidjeti, čuti i doživjeti?
Na festivalu pokušavamo dočarati prirodu u malom. Na jednom mjestu možete vidjeti izlagače sa svojim biljnim proizvodima i kuhare koji pripremaju i predstavljaju jela od samoniklog bilja. Stručni predavači na različitim radionicama otkriti će Vam tajne izrade prirodne kozmetike, čajeva, tinktura, ulja, mirisa i naravno, kako od samoniklog bilja pripremiti jelo.

Kome je festival namijenjen?
Svima onima koji dva dana žele iskusiti pravi povratak prirodi, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti od užurbanog načina života.

Dobro došli!

Prikaži