Smotra maslinovog ulja i vina

Lokacija:

  • Sportska dvorana / Krnica (Marčana)

Datumi:

  • 13.04.24

Vrijeme:

  • 17:00

Kontakt:

O eventu:

5. smotra područja općine Marčana


Manifestacija petu godinu za redom okuplja i predstavlja izlagače obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja općine Marčana, i to ne samo one koji se već duže vrijeme profesionalno bave vinarstvom i maslinarstvom te proizvode veće količine, već i one manje, „rekreativne“ proizvođače vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posljednjih se godina na našem području etabliralo sve više proizvođača koji se ističu izvrsnom kvalitetom proizvoda. Smotra je namijenjena njihovoj promociji, prodaji proizvoda i poticanju daljnjeg razvoja.

Manifestacija nastavlja njegovanje edukativne komponente. Posjetitelji će na besplatnim radionicama moći naučiti kako pročitati vino, prepoznati kvalitetno maslinovo ulje i kreativno se izraziti izradom vijenca od maslinovih grančica.

Za sudjelovanje na radionicama obavezna je prijava mailom na info@tzmarcana.com ili telefonom na +385 52 823 696 do 11. travnja.

Vesele melodije i stihovi Bruno Krajcar Banda, tradicionalno inspirirani vinskom tematikom i istarskom tradicijom pobrinuti će se za zabavni dio programa. Stoga prođite ove subote do Krnice, kušajte domaće proizvode izlagača, otkrijte spretnost rukotvoraca i nadahnite se radovima lokalnih umjetnika.

Program smotre:
17:00 Svečano otvaranje
17:30 Emil Perdec, Kako pročitati vino - radionica
18:30 Edi Družetić, Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje - radionica
19:30 Ornela Škabić, Izrada vijenaca od maslinovih grančica - radionica
Bruno Krajcar Band



Prikaži