4. Dani mednih delicija središnje Istre

Lokacija:

  • Beram, Cerovlje, Pazin, Katun Lindarski

Datumi:

  • 01.02. - 29.02.20

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Gastronomska manifestacija posvećena jelima na bazi pčelinjih proizvoda


Želite li kušati delicije autohtone istarske gastronomije obogaćene pčelinjim proizvodima? Na pravom ste mjestu.

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji:
Agroturizam Ograde (Katun Lindarski): ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete - zapečena rebrica sa medom, prilog pečeni krumpir - Pazinski cukerančić s malvazijom i medom
Konoba Vela vrata (Beram): suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom - tagliata od ramsteka s medom i narančom - čokoladna torta s medom i maslinovim uljem
Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje): energetska medena salata na kremi od koprive - ravioli u umaku od meda, kadulje i pinjola - confit pačja prsa zapečena s medom i bademima, s griz medaljonima i brokulom - medeni zalogaj od meda, skute, datulja, grožđica i suhih smokava
Agroturizam Stara štala (Borut): makaruni u bijelom umaku (2-3 vrste sira) s medom - restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salata - palačinke sa skutom i medom, kuhano vino
Boljunska konoba (Boljun): uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom i suhe kobasice - svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom - semifreddo od mandolata s preljevom od meda
Restoran Čiže (Trviž): ravioli sa svježim sirom i medom - punjena pileća rolica sa sirom i mrkvom u umaku od meda s prilogom - krema od vanilije s medom i muškatnim oraščićem
Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč): istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, slana rolada sa skutom i medom - medeni medaljoni s domaćim krumpirom - medena torta, kava, rakija
Konoba Doma (Kranjci, Sv. Petar u Šumi):
suhi ombolo i panceta sa suhim smokvama u medu - svinjski kare punjen šljivama u umaku od terana i meda - medeni kolač
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): njoki s vrganjima i medom - pileća fortuna s medom - medena pita
Konoba Marino (Gračišće): medeni aperitiv, maneštra - kobasice i suhi zarebnjak (ombolo) s kiselim kapuzom i krumpirom na luku i domaćoj panceti s umakom od senfa i meda - skuta s medom i orasima

Dođite i vi na 4. Dane mednih delicija središnje Istre!



Prikaži